Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.
Volledig scherm
Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. © BELGA

Ondernemersorganisatie Voka vraagt opvang bij sluiting scholen

Als de basisscholen een week vroeger sluiten voor de eindejaarsperiode, dan moet er in opvang voorzien worden voor kwetsbare kinderen en voor kinderen van werknemers die niet kunnen thuiswerken. Dat zegt ondernemersorganisatie Voka vrijdag.

 1. ONZE OPINIE. “Het Overlegcomité organiseert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponentiële stijging van wie zich verongelijkt voelt. Stop ermee”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Het Overlegco­mité organi­seert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponen­tiële stijging van wie zich veronge­lijkt voelt. Stop ermee”

  Laat dit het laatste Overlegcomité zijn geweest. Het organiseert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponentiële stijging van wie zich verongelijkt voelt. Om dan - zoals deze vrijdag - slappe compromissen te baren waar iedereen ontevreden over lijkt. Dat het anders kan, bewijzen sommige Europese landen. Uiteraard worstelen Frankrijk of Duitsland ook met de grillen van corona. Maar ze hebben duidelijke grenzen bepaald in de besmettingscijfers en de maatregelen die daar voor bepaalde sectoren bijhoren, waardoor niet élke week opnieuw élke lobbygroep moet strijden voor zijn zelfbehoud. “Waarop wacht ons land?”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Weg met het ‘onzekerheidscomité’ dat wekelijks een hele maatschappij nerveus maakt.”
 2. OVERZICHT. Overlegcomité komt met strengere maatregelen: kerstvakantie verlengd, binnenevenementen met meer dan 200 personen verboden
  UPDATE

  OVERZICHT. Overlegco­mité komt met strengere maatrege­len: kerstvakan­tie verlengd, binneneve­ne­men­ten met meer dan 200 personen verboden

  Het Overlegcomité is gisteren opnieuw samengekomen om strengere coronamaatregelen te bespreken. Die extra maatregelen zouden de stijging van de coronacijfers opnieuw moeten afremmen en de druk op de zorgsector moeten verlichten. Het overleg verliep stroef, maar uiteindelijk zijn er toch nieuwe maatregelen beslist. Lees hier wat we weten over de genomen beslissingen. De nieuwe maatregelen zullen vanaf vandaag ingaan.