Formateurs Alexander De Croo en Paul Magnette
Volledig scherm
Formateurs Alexander De Croo en Paul Magnette © BELGA

Onderhandelingen formatie zaterdag verdergezet

Formateurs Alexander De Croo en Paul Magnette en de voorzitters van de Vivaldi-partijen hebben vrijdagavond omstreeks 23 uur een punt gezet achter de werkzaamheden. Zaterdag zitten ze vanaf 10 uur opnieuw rond de tafel met in de voormiddag onder meer veiligheid en justitie en na de middag onder meer pensioenen.

 1. De Croo: “Zullen inspanningen nog lang moeten volhouden”, nog geen duidelijkheid over eventuele lockdown

  De Croo: “Zullen inspannin­gen nog lang moeten volhouden”, nog geen duidelijk­heid over eventuele lockdown

  Het Overlegcomité van morgenmiddag zal overleggen enkel op basis van wetenschappelijke adviezen, feiten en cijfers. Dat benadrukte premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de plenaire vergadering van de Kamer. “Dat is het enige waarop wij ons kunnen baseren om juiste beslissingen te nemen in deze crisis, daar kan absoluut geen discussie over zijn.” De Croo gaf het signaal dat de al genomen maatregelen sowieso nog lange tijd zullen gelden, en dus ook voorbij 19 november nog verlengd zullen worden.
 1. Lieven Annemans geeft uitleg bij ontslag uit Celeval: “Combinatie van gezondheidsproblemen en onduidelijke situatie van huidige adviesstructuur”

  Lieven Annemans geeft uitleg bij ontslag uit Celeval: “Combinatie van gezond­heids­pro­ble­men en onduidelij­ke situatie van huidige advies­struc­tuur”

  Professor Lieven Annemans, die eerder deze week uit het adviesorgaan Celeval stapte, deelt de inhoud van zijn ontslagbrief vrijdag op Facebook. De gezondheidseconoom wilde de beslissing discreet houden, maar wegens “speculaties, insinuaties en scheeftrekkingen in de media” voelt hij zich naar eigen zeggen verplicht om zijn ontslagbrief publiek te maken.
 2. INTERVIEW. Paul Magnette: “PS-regeringen zullen exact doen wat de experts vragen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Paul Magnette: “PS-regeringen zullen exact doen wat de experts vragen”

  De Waalse en Brusselse regeringen, en die van de Franse Gemeenschap: allemaal zullen ze er op het Overlegcomité van vandaag voor pleiten om exact te doen wat de experts vragen, hoe drastisch hun voorstellen ook zijn. Dat zegt PS-voorzitter Paul Magnette in een interview met Het Laatste Nieuws en HLN.be. “Als zij zeggen dat het moet zoals in de eerste lockdown, dan mogen we niet twijfelen.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'