BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Onderhandelingen De Lijn leveren geen resultaat op, maar morgen geen actie meer in heel Vlaanderen

De onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden van De Lijn in Vlaams-Brabant hebben voorlopig geen resultaat opgeleverd. Dat wil zeggen dat morgen voor de tiende dag op een rij zal gestaakt worden in de provincie. De stakingsactie zal morgen wel niet meer in heel Vlaanderen plaatsvinden, zoals vandaag, maar alleen in Vlaams-Brabant.

13 reacties

 • VERONIQUE DE COCK

  2 jaar geleden
  Weer een staaltje van ons falend openbaar vervoer. Het werkt totaal niet. Tijd voor gezonde concurrentie,vb privatisering en ernaast betaalbare uber taxi's, zoals overal in Europa en Amerika. Zo zijn ouders gerust en geraken jongeren na 23u op een veilige en snelle manier thuis ipv door weer en wind op hun fiets, of kunnen minder mobiele mensen op een betaalbare manier van deur tot deur afgezet worden.
 • Erwin VD

  2 jaar geleden
  Met keikoppen en vakidioten kan je niet onderhandelen! Begrijp maar al te goed de acties die gevoerd worden. Ze mogen bij DeLijn nog blij zijn dat ze chauffeurs vinden die willen uitrijden, ook al wordt door deze acties de gewonen reiziger meer getroffen. En eigenlijk heerst hetzelfde probleem bij NMBS, dat komt door onze oh zo straffe Vlaamse politici die een wanbeleid toelaten! Als ze maar hun zakken kunnen vullen hé!
 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  Het resultaat als enkel de kleur van de partijkaart telt als referentie om deel uit te maken van het bestuur. Idem NMBS.
 • Adriaan De Bisschop

  2 jaar geleden
  Allemaal hun loon verminderen. Staken mag misschien een recht zijn, maar ze misbruiken het.
 • Rik Connaerdt

  2 jaar geleden
  De manklopende organisatie van de technische diensten? Zijn die organisatoren dan niet gesyndiceerd? Het wordt meer en meer duidelijk dat de overheid niet bekwaam is om bedrijven zoals de Lijn, de NMBS en de Post te laten leiden. Het majeure probleem is dat zij steeds een vinger in de pap willen hebben bij de exploitatie en zij hun 'pionnen' in de organisatie willen. Daarom is het, in het belang van de burgers, nodig dat deze overheidsbedrijven geprivatiseerd worden.
 1. Infectioloog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

  Infectio­loog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

  De werkdruk voor ziekenhuizen wordt alsmaar groter in deze vierde coronagolf en dat leidt soms tot moeilijke situaties voor de artsen. In het Universitair Ziekenhuis in Gent is gisteravond een coronapatiënt terug naar huis gestuurd omdat er nog plaats vrijgehouden moest worden voor andere patiënten die mogelijk nog zieker waren. “Alles verliep veilig en de patiënt kan thuis opgevolgd worden, maar in de ideale omstandigheden had ik die persoon nog één tot twee dagen in observatie willen houden, maar dat kon nu niet”, vertelt infectioloog Steven Callens onze redactie.
 2. Kunnen we nog op reis tijdens kerstvakantie? Beschermt boosterprik voldoende tegen omikronvariant? Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft antwoord
  Play

  Kunnen we nog op reis tijdens kerstvakan­tie? Beschermt booster­prik voldoende tegen omikronva­ri­ant? Vaccino­loog Pierre Van Damme geeft antwoord

  De omikronvariant wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als “zeer verontrustend" omschreven. De nieuwe variant zou een pak besmettelijker zijn dan de deltavariant en telt enkele opvallende mutaties op het spike-eiwit, het onderdeel van het virus dat herkend wordt door de vaccins. Verder is nog niet veel geweten over de nieuwe variant en dat leidt tot vele vragen. Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft een antwoord.