Avo Hoe (37) uit Wemmel
Volledig scherm
PREMIUM
Avo Hoe (37) uit Wemmel © Joel Hoylaerts / Photonews

Onderaannemer AVO hing mistoestanden bij PostNL aan de grote klok: “Hopelijk weten mensen nu wat er schuilt achter hun pakje”

Maandag kon u in een docu op HLN zien hoe onze journalist Joppe Nuyts sociale fraude en kinderarbeid bij pakjesbedrijf PostNL blootlegde. Avo Hoe (37) uit Wemmel getuigde over hoe hij als onderaannemer slechts 1,06 euro verdiende per pakje, en zich haast gedwongen zag tot sociale fraude. Intussen is de samenwerking beëindigd, en blikt hij met een bittere nasmaak terug op zijn periode bij PostNL.

63 reacties

 • Marnick L'Eau

  6 dagen geleden
  Tja, de klant betaalt in ieder geval voor de levering: oftewel extra oftewel in alle prijzen verrekend als de verzending "gratis" is. Dat er dan achter de schermen en tussen de bedrijven in wantoestanden zitten, is op geen enkele manier de klant z'n verantwoordelijkheid. Als we meer zouden betalen, zouden de hebberigaards in het management het verschil mee in hun zakken steken en rijker worden, en zou er verder niks veranderen. Ben het beu dat belgen altijd denken dat duurte alles oplost.
 • Kim Hoeck

  2 weken geleden
  Kinderarbeid in België. Ben er nog nie goe van. Vraag me af waar er nog kids aan het werk zijn want tis niet meer een ver van mijn bed show
 • jan tobbak

  2 weken geleden
  waarom doen ze dit werk ? er is ander werk genoeg ,als die pakketjesdiensten geen chauffeurs meer vinden gaan ze meer betalen en probleem opgelost zo eenvoudig is het
 • willy goelen

  2 weken geleden
  als een werkgever iemand aanneemt neemt hij ook niet altijd de duurste , dus waarom zouden wij niet naar de goedkoopste gaan , als je ziet dat er soms 30% of meer tussen de prijzen is vraag ik me af hoe in België de prijzen bepaald worden ,is de prijs berekening hier prijs + btw + Mercedes ?
 • Jean West

  2 weken geleden
  Werk voor de belastingen want hij geeft openlijk toe dat hij belasting heeft ontdoken. Er zijn er al voor minder vervolgd.