Avo Hoe (37) uit Wemmel
Volledig scherm
PREMIUM
Avo Hoe (37) uit Wemmel © Joel Hoylaerts / Photonews

Onderaannemer AVO hing mistoestanden bij PostNL aan de grote klok: “Hopelijk weten mensen nu wat er schuilt achter hun pakje”

Maandag kon u in een docu op HLN zien hoe onze journalist Joppe Nuyts sociale fraude en kinderarbeid bij pakjesbedrijf PostNL blootlegde. Avo Hoe (37) uit Wemmel getuigde over hoe hij als onderaannemer slechts 1,06 euro verdiende per pakje, en zich haast gedwongen zag tot sociale fraude. Intussen is de samenwerking beëindigd, en blikt hij met een bittere nasmaak terug op zijn periode bij PostNL.

64 reacties

 • Marc Van den Daele

  8 maanden geleden
  Geef de klant de keuze van transporteur, zo gebruik je ook zijn geweten. Als ik de keuze heb, kies ik al langer geen postNL of DHL meer, DHL, specialist in beschadigde zendingen, altijd de vermoorde onschuld als je het gaat melden. PostNl, specialisten in dumpen aan voordeur ongeacht de waarde van het pakket. Er staat een pakketbrievenbus, maar de drempel is makkelijker en sneller. Geef mij maar Bpost of UPS met hun afhaalpunten bij afwezigheid, als het goed is mag het ook gezegd worden.
 • Marnick L'Eau

  12 maanden geleden
  Tja, de klant betaalt in ieder geval voor de levering: oftewel extra oftewel in alle prijzen verrekend als de verzending "gratis" is. Dat er dan achter de schermen en tussen de bedrijven in wantoestanden zitten, is op geen enkele manier de klant z'n verantwoordelijkheid. Als we meer zouden betalen, zouden de hebberigaards in het management het verschil mee in hun zakken steken en rijker worden, en zou er verder niks veranderen. Ben het beu dat belgen altijd denken dat duurte alles oplost.
 • Kim Hoeck

  1 jaar geleden
  Kinderarbeid in België. Ben er nog nie goe van. Vraag me af waar er nog kids aan het werk zijn want tis niet meer een ver van mijn bed show
 • jan tobbak

  1 jaar geleden
  waarom doen ze dit werk ? er is ander werk genoeg ,als die pakketjesdiensten geen chauffeurs meer vinden gaan ze meer betalen en probleem opgelost zo eenvoudig is het
 • willy goelen

  1 jaar geleden
  als een werkgever iemand aanneemt neemt hij ook niet altijd de duurste , dus waarom zouden wij niet naar de goedkoopste gaan , als je ziet dat er soms 30% of meer tussen de prijzen is vraag ik me af hoe in België de prijzen bepaald worden ,is de prijs berekening hier prijs + btw + Mercedes ?
 1. Groepje ouders schaart zich achter lerarenkorps Ninoofse Middenschool in open brief
  Ninove

  Groepje ouders schaart zich achter leraren­korps Ninoofse Midden­school in open brief

  Een groepje van een achttal ouders heeft zijn steun uitgesproken voor het lerarenkorps van de Ninoofse Middenschool Passtel, die vorige week in opspraak kwam. “We hebben vertrouwen in het team van de Middenschool dat onze kinderen verder zal begeleiden en met goede zorgen omringen”, staat in een open brief die op de school wordt verspreid. De Passtel Middenschool Ninove telt 36 scholieren, onder meer leerlingen met autisme.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 3. Eén verdachte opgepakt na drie steekpartijen in Brussel: “Twee slachtoffers van steekpartij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”
  Play
  Brussel

  Eén verdachte opgepakt na drie steekpar­tij­en in Brussel: “Twee slachtof­fers van steekpar­tij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”

  De politie voert dinsdag nieuw onderzoek in Sint-Gillis, waar maandagavond een man om het leven kwam bij een steekpartij. In de hoofdstad vonden maandagavond drie steekpartijen plaats in een ongeveer een half uur tijd. Ook in Molenbeek viel een dodelijk slachtoffer. Bij een derde steekpartij in Anderlecht raakten twee personen gewond. Hun toestand is nog steeds kritiek. Er zou geen link zijn tussen de drie steekpartijen.