.
Volledig scherm
. © Photo News

Ondanks hoge cijfers, experts opgelucht dat ziekenhuisopnames niet nog sneller stijgen

Een week later dan voorzien buigt het Overlegcomité zich over versoepelingen. Komt het er deze keer écht van? Er duiken alvast hoopgevende signalen op. In een brief aan de ziekenhuisdirecties schrijft de overheid: "De stijging van de opnames verloopt veel trager dan gevreesd.”

24 reacties

 • Libois Freddy

  1 maand geleden
  De beste oplossing NU is de vaccinatie activeren,al de rest breng quasi geen veranderingen op ons leven.
 • kris platteau

  1 maand geleden
  Alles is weer naar beneden aan het gaan, dus overduidelijk dat dit aan de (verlengde) krokusvantie lag. De mensen komen massaal buiten bij mooi weer, dus moeten er meer dingen open zodat er een grotere en meer gecontroleerde spreiding komt van de mensen, dit juist om besmettingen tegen te gaan. Slim versoepelen om in werkelijkheid te verstrengen (i.e. de maatschappij meer te reguleren). Zoniet komt iedereen samen op dezelfde plekken, in ongecontroleerde omstandigheden.
 • Guido Bonte

  1 maand geleden
  De schuld ligt bij de federale regering, die ontkent nog altijd dat de vaccinaties op schema liggen. Als ik kan rekenen ben ik op het einde van 2021 nog niet gevaccineerd. De schuld van zich afschuiven kunnen ze wel.
 • Bill Richard

  1 maand geleden
  Hoe slagen ze er toch in om bij de verkiezingen alles op één dag, en dan nog zondag, vlotjes te regelen en iedereen ruim op voorhand een stembrief toe te sturen? Maar als het er eens toe doet om iets deftig te organiseren wil het maar niet lukken... Vreemde jongens en meisjes,die politici.
 • Luc Vleminckx

  1 maand geleden
  Beste Sylvia, we bijten al een jaar door en er veranderd niet veel, versoepelingen zijn dringend nodig voor de mensen hun mentale gezondheid. En verder moet er dringend versneld gevaccineerd worden.
 1. Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduisterd
  Antwerpen

  Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduis­terd

  Van de 3,5 miljoen euro aan investeringstoelages die de stad Antwerpen de voorbije jaren uitgaf aan de renovatie van het Urban Center op het Kiel - de vaste stek van Let’s Go Urban, het jongerenproject van Sihame El Kaouakibi - is 350.000 euro verduisterd. Dat meldt ATV op basis van het auditrapport van de stedelijke inspectie Financiën. De informatie wordt ons ook bevestigd in stadhuiskringen. Nog volgens het onderzoek zou El Kaouakibi zichzelf 100.000 euro per jaar aan loon hebben toegekend. Het rapport – én eventuele consequenties voor Let’s Go Urban – worden morgen op het schepencollege besproken.
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"