Een Afghaans gezin arriveert in Islamabad Airport nadat ze door de Belgische reddingsmissie zijn geëvacueerd uit Kaboel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Afghaans gezin arriveert in Islamabad Airport nadat ze door de Belgische reddingsmissie zijn geëvacueerd uit Kaboel. © EPA

Ondanks chaos op luchthaven kon België toch al 400 mensen evacueren: “Schrijnende toestanden, maar druppelsgewijs raakten mensen toch voorbij de gate”

Ook vandaag gaan de moeizame evacuaties in Afghanistan door: 4 keer zal er heen en weer gevlogen worden tussen Islamabad in buurland Pakistan en de luchthaven van Kaboel in Afghanistan. Al blijft het afwachten hoeveel Belgen en mensen die door ons land bescherming krijgen er vandaag in slagen om de gate te bereiken.

71 reacties

 • Guy Stanbel

  2 maanden geleden
  Ik ben echt wel klaar met onze politiek ... dat ze hun plan trekken met hun zogezegd welvarend België. Hun eigen volk in de steek laten in Wallonië, inclusief hun leger dat te weinig middelen krijgt op locatie, maar wel direct honderden niet-Belgen zonder meer direct een paar c130 vliegtuigen kan sturen! Heel dat land heeft op de Westerse kosten geleefd en nu gaan we deze luierikken ook nog eens naar hier halen?
 • Hendrik Goris

  2 maanden geleden
  freddy cardoen, dat is normaal tegenwoordig. Theo redde christenen van een gewisse dood. Sammy hield zich staande tegenover de illegale hongerstakers, maar hij red nu wel mensen die op vacantie waren naar het land en de streek vanwaaruit ze vroeger zogezegd gevlucht waren.
 • danny renard

  2 maanden geleden
  400 mensen gered, wat een prestatie en hoeveel mensen wonen en leven hier nog in armmoede? 1 grote schande.
 • Marc Mettepenningen

  2 maanden geleden
  Het is toch wel schrijnend, te moeten vaststellen dat mensen die het hier zo goed hebben, jaloers zijn op mensen uit conflict gebieden, (waar het westen het grootste deel schuld aan heeft) en hier opgevangen worden. Het is alsof ze in hun plaats zouden willen zijn. Echt beschamend!
 • Freddy Duschek

  2 maanden geleden
  Wapen industrie is de grootst tak ter wereld, er moeten dus altijd en op zoveel mogelijk plaatsen conflicten zijn zodat deze industrietak kan blijven floreren
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.