Een Afghaans gezin arriveert in Islamabad Airport nadat ze door de Belgische reddingsmissie zijn geëvacueerd uit Kaboel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Afghaans gezin arriveert in Islamabad Airport nadat ze door de Belgische reddingsmissie zijn geëvacueerd uit Kaboel. © EPA

Ondanks chaos op luchthaven kon België toch al 400 mensen evacueren: “Schrijnende toestanden, maar druppelsgewijs raakten mensen toch voorbij de gate”

Ook vandaag gaan de moeizame evacuaties in Afghanistan door: 4 keer zal er heen en weer gevlogen worden tussen Islamabad in buurland Pakistan en de luchthaven van Kaboel in Afghanistan. Al blijft het afwachten hoeveel Belgen en mensen die door ons land bescherming krijgen er vandaag in slagen om de gate te bereiken.

71 reacties

 • Guy Stanbel

  1 jaar geleden
  Ik ben echt wel klaar met onze politiek ... dat ze hun plan trekken met hun zogezegd welvarend België. Hun eigen volk in de steek laten in Wallonië, inclusief hun leger dat te weinig middelen krijgt op locatie, maar wel direct honderden niet-Belgen zonder meer direct een paar c130 vliegtuigen kan sturen! Heel dat land heeft op de Westerse kosten geleefd en nu gaan we deze luierikken ook nog eens naar hier halen?
 • Hendrik Goris

  1 jaar geleden
  freddy cardoen, dat is normaal tegenwoordig. Theo redde christenen van een gewisse dood. Sammy hield zich staande tegenover de illegale hongerstakers, maar hij red nu wel mensen die op vacantie waren naar het land en de streek vanwaaruit ze vroeger zogezegd gevlucht waren.
 • Danny Renard

  1 jaar geleden
  400 mensen gered, wat een prestatie en hoeveel mensen wonen en leven hier nog in armmoede? 1 grote schande.
 • Marc Mettepenningen

  1 jaar geleden
  Het is toch wel schrijnend, te moeten vaststellen dat mensen die het hier zo goed hebben, jaloers zijn op mensen uit conflict gebieden, (waar het westen het grootste deel schuld aan heeft) en hier opgevangen worden. Het is alsof ze in hun plaats zouden willen zijn. Echt beschamend!
 • Freddy Duschek

  1 jaar geleden
  Wapen industrie is de grootst tak ter wereld, er moeten dus altijd en op zoveel mogelijk plaatsen conflicten zijn zodat deze industrietak kan blijven floreren
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.