Koeien worden naar de slacht gebracht. Nadat vorig jaar wantoestanden aan het licht waren gekomen, onder meer in een slachthuis in Tielt, beval Weyts een doorlichting van de slachthuizen. Die werd vanochtend voorgesteld in het Vlaams parlement.
Volledig scherm
Koeien worden naar de slacht gebracht. Nadat vorig jaar wantoestanden aan het licht waren gekomen, onder meer in een slachthuis in Tielt, beval Weyts een doorlichting van de slachthuizen. Die werd vanochtend voorgesteld in het Vlaams parlement. © BELGA

Onafhankelijk onderzoek concludeert: slachthuizen schieten tekort

De Vlaamse runderslachthuizen moeten een tandje bijsteken. Dat blijkt uit de doorlichting die Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) beval na de wantoestanden in het slachthuis in Tielt. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag.

13 reacties

 • PIETER ROGIERS

  4 jaar geleden
  De manier waarop we met dieren omgaan zal voor de Gaias van deze wereld nooit goed genoeg zijn aangezien zij alle gebruik van dieren door de mens willen verbieden. Dierenrechten zijn ook big business: in 2016 bedroeg het eigen vermogen van Gaia VZW bijna 2.000.000 euro + een vastgoedimperium door testamentschenkingen!!
 • Roland Peeters

  4 jaar geleden
  Zelfs voor een kapotte lamp in een slachthuis zouden pv's opgesteld worden,maar aan het onverdoofd slachten durft niemand zijn handen verbranden,ook de hardroepers niet!
 • maarten vissers

  4 jaar geleden
  Eerst het halal slachten verbieden dan pas heeft men recht van spreken bende hypocrieten
 • rik lagrou

  4 jaar geleden
  minder dieren kweken en enkel bio zo moeten minder slachten want minder kort leven
 • Daniël Gyssens

  4 jaar geleden
  Samen met mij stopten meerdere mensen met nog vlees te eten.De vleesindustrie is een maffieuze praktijk geworden.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Gesloten slachthuis van Geel gaat in beroep: "Al miljoenen geïnvesteerd in infrastructuur en onderhoud"

  Gesloten slachthuis van Geel gaat in beroep: "Al miljoenen geïnves­teerd in infrastruc­tuur en onderhoud"

  Het slachthuis van Geel gaat in beroep tegen de gedwongen sluiting omwille van problemen met hygiëne en infrastructuur. Volgens de directie nam minister van Middenstand en Landbouw Denis Ducarme (MR) de beslissing tegen een positief advies van de beroepscommissie in. Het slachthuis benadrukt verder dat er geen acute problemen zijn op het vlak van volksgezondheid of dierenwelzijn en er geen sprake is van fraude.