Ludivine Dedonder (PS), minister van Defensie.
Volledig scherm
Ludivine Dedonder (PS), minister van Defensie. © Photo News

Omvorming Militair Hospitaal in "medische hub" leidt tot heel wat vragen

Leden van de medische en ziekenhuisgemeenschap zijn ongerust over de plannen van minister van Defensie Ludivine Dedonder om het Militair Hospitaal van Neder-over-Heembeek tegen 2030 om te vormen tot een “medische hub” die onder meer een crisis- en rampenbestrijdingshospitaal zal herbergen, geïntegreerd in het civiel zorgaanbod in het Brusselse.

 1. Defensie, Actiris en Bruxelles Formation slaan handen in elkaar om meer Brusselaars aan het werk te krijgen binnen Belgisch leger
  Brussels Gewest

  Defensie, Actiris en Bruxelles Formation slaan handen in elkaar om meer Brusse­laars aan het werk te krijgen binnen Belgisch leger

  Op de Koninklijke Militaire School in Brussel is dinsdag een brede samenwerkingsovereenkomst tussen Defensie, de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris en Bruxelles Formation ondertekend rond rekrutering en opleiding. Dat gebeurde door defensieminister Ludovic Dedonder (PS), Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt (DéFI). Met Vlaanderen en Wallonië werden eerder gelijkaardige akkoorden gesloten.
 2. Marthe (23) sterft tijdens Batjesweekend in Roeselare na aanrijding met auto: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”
  Play
  Roeselare

  Marthe (23) sterft na aanrijding met auto, bestuurder was onder invloed: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”

  De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. In een eerste reactie reageert de familie van slachtoffer Marthe Hanssens bijzonder aangeslagen. “Ze stond aan het begin van haar leven”, klinkt het diep bedroefd.