Peter Claes.
Volledig scherm
Peter Claes. © VRT/Phile Deprez

Omstreden VRT-directeur Peter Claes stapt dan toch op

De VRT en algemeen directeur Media en Productie, Peter Claes, nemen in gemeenschappelijk overleg afscheid van elkaar. Dat meldt de VRT in een persbericht. De Raad van bestuur kan zich vinden in deze oplossing, uitgewerkt door CEO ad interim Leo Hellemans. “Ik wil Peter uitdrukkelijk bedanken voor z’n indrukwekkende carrière van 17 jaar bij de VRT”, zegt Hellemans. “Claes was bereid deze stap te zetten om de rust te laten terugkeren voor hem, zijn gezin en de VRT.”

37 reacties

 • jos duriau

  11 maanden geleden
  Maak U geen zorgen Mijnheer Claes er zal wel een goed betaalde job klaarliggen en vergeet ook Uw opstappremie niet.
 • danny janssens

  11 maanden geleden
  Goed werk van Hellemans al vraag je dan wel af waarom Lembrechts moest vertrekken. Pure partijpolitiek. Claes vinden we wel terug als CEO om een of andere overheidsinstelling de grond in te werken.
 • luc Cuypers

  11 maanden geleden
  Nu nog flink werken aan het linkse imago en politieke programma's leren maken waar de mensen met een andere visie dan de linkse ook de tijd krijgen hun zaak te verwoorden . Zonder dat ze door de presentator / trice na drie woorden worden onderbroken . Dat zal pas mooie TV opleveren .
 • Ivan Smissen

  11 maanden geleden
  Eigen zakken gevuld, rijkelijke contracten afgesloten met vriendjes, de boel gesabotterd: missie geslaagd, zijn werk zit erop.
 • Jos Fruyt

  11 maanden geleden
  Wanneer gaat die Vandenbrande ook eens opstappen ? Hoeveel krijgt die maandelijks op zijn rekening gestort , Vlaams minister president , telenet raad van bestuur , en nu reeds jaren grote man bij de Vrt .
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel