Een kantoor van Wagner in Sint-Petersburg.
Volledig scherm
Een kantoor van Wagner in Sint-Petersburg. © REUTERS

Omstreden Russische Wagner-groep voerde diamanten in naar België

Via een bedrijf in de Centraal-Afrikaanse Republiek verhandelt het Russische huurlingenleger Wagner wereldwijd diamanten. In 2019 voerde Wagner er zelfs rechtstreeks naar België, zo blijkt uit onderzoek van De Standaard en internationale partners.

 1. Baas berucht Russisch huurlingenleger Wagner stuurt bebloede voorhamer naar Europees Parlement
  Play

  Baas berucht Russisch huurlingen­le­ger Wagner stuurt bebloede voorhamer naar Europees Parlement

  Jevgeni Prigozjin, het hoofd van het beruchte Russische huurlingenleger Wagner, heeft gisteravond gemeld dat hij een bebloede voorhamer naar het Europees Parlement heeft gestuurd. Het Parlement had Rusland even daarvoor bestempeld als schurkenstaat en aan de Europese Raad gevraagd om de Wagnergroep op de Europese terroristenlijst te zetten. Het aan Wagner gelinkte Telegramkanaal GREY ZONE postte beelden van een medewerker van Prigozjin die de voorhamer - in een vioolkist - afgeeft bij een tussenpersoon. De hamer lijkt een verwijzing te zijn naar de gruwelijke moord op een ‘verrader’ bij Wagner eerder deze maand.
 1. Hype uit Dubai wil nu ook Antwerpen veroveren: “In ARTDOME keer je terug naar het stenen tijdperk en ontdek je de ruige wereld van Banksy”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Hype uit Dubai wil nu ook Antwerpen veroveren: “In ARTDOME keer je terug naar het stenen tijdperk en ontdek je de ruige wereld van Banksy”

  Het verhaal van de grote impressionisten of de dinosaurussen die probeerden te overleven: in Antwerpen komen ze op een unieke wijze naar je toe. Op een verloederd stukje Scheldebocht verrees onlangs de nieuwe digitale kunsttempel ARTDOME. De hype van deze onderdompelende verteltechnieken komt overgewaaid van Dubai, waar het al een tijdje de bovenhand neemt van klassieke musea: “Een unieke aanwinst voor Europa.”
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.