AFP
Volledig scherm
© AFP

Omstreden in de VS, bij ons sinds vandaag verkrijgbaar: waarom experts e-sigaret Juul vrezen

Juul, de in de Verenigde Staten razend populaire e-sigaret, ligt sinds vandaag in de winkel in ons land. België is daarmee het tiende Europese land waar de e-sigaretten te koop zijn. De vrees is dat ook in België jongeren massaal zullen beginnen vapen.

11 reacties

 • Dante Mertens

  3 jaar geleden
  @ Niko Torfs: klopt, tabaksboer Philip Morris -nu Altria- is voor 35% eigenaar van het merk Juul.
 • Niko Torfs

  3 jaar geleden
  De Juul is VAN de tabakslobby..... Hun poging om toch een graantje mee te pikken om hun dalende omzet te compenseren. Immers mensen die dampen kopen geen stinkstokken meer. Sinds ze het in hun zakken voelen beginnen ze de mensen te brainwashen dat 'e-cigs' 'slecht' zijn en enkel de hunne goed is. De mens word voor de zoveelste keer een blad voor de mond gehouden. Ik damp al meer als 4 jaar en voel me beter als ooit. Nicotine is op zich is niet gevaarlijk, glycerine ook niet.
 • Andy De Schieter

  3 jaar geleden
  Ramon Simon: Natuurlijk kan men dat maken zonder nicotine, maar dan is het niet verslavend, wat is dan het nut om mensen aan het roken te krijgen ? Een roker moet je aan het roken houden, dan brengt winst op. Net zoals alcohol of eender welke drug.
 • Ghislain Geerts

  3 jaar geleden
  Juul is van big tobacco en is duur ik ben een vaper maar zal nooit een Juul kopen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 jaar geleden
  De Block zal zich binnenkort wel eens over het dossier ' buigen' zeker.
 1. Derde meer zelfstandigen met buitenlandse nationaliteit op vijf jaar tijd

  Derde meer zelfstandi­gen met buitenland­se nationali­teit op vijf jaar tijd

  Het aantal buitenlandse zelfstandigen dat in België aan de slag is, is op vijf jaar tijd met een derde gestegen. Dat blijkt donderdag uit een analyse van ondernemersorganisatie NSZ op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ). Het aantal buitenlandse zelfstandigen is daarmee een stuk sneller toegenomen dan de algemene stijging van het aantal zelfstandigen.