AFP
Volledig scherm
© AFP

Omstreden in de VS, bij ons sinds vandaag verkrijgbaar: waarom experts e-sigaret Juul vrezen

Juul, de in de Verenigde Staten razend populaire e-sigaret, ligt sinds vandaag in de winkel in ons land. België is daarmee het tiende Europese land waar de e-sigaretten te koop zijn. De vrees is dat ook in België jongeren massaal zullen beginnen vapen.

11 reacties

 • Dante Mertens

  3 jaar geleden
  @ Niko Torfs: klopt, tabaksboer Philip Morris -nu Altria- is voor 35% eigenaar van het merk Juul.
 • Niko Torfs

  3 jaar geleden
  De Juul is VAN de tabakslobby..... Hun poging om toch een graantje mee te pikken om hun dalende omzet te compenseren. Immers mensen die dampen kopen geen stinkstokken meer. Sinds ze het in hun zakken voelen beginnen ze de mensen te brainwashen dat 'e-cigs' 'slecht' zijn en enkel de hunne goed is. De mens word voor de zoveelste keer een blad voor de mond gehouden. Ik damp al meer als 4 jaar en voel me beter als ooit. Nicotine is op zich is niet gevaarlijk, glycerine ook niet.
 • Andy De Schieter

  3 jaar geleden
  Ramon Simon: Natuurlijk kan men dat maken zonder nicotine, maar dan is het niet verslavend, wat is dan het nut om mensen aan het roken te krijgen ? Een roker moet je aan het roken houden, dan brengt winst op. Net zoals alcohol of eender welke drug.
 • Ghislain Geerts

  3 jaar geleden
  Juul is van big tobacco en is duur ik ben een vaper maar zal nooit een Juul kopen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 jaar geleden
  De Block zal zich binnenkort wel eens over het dossier ' buigen' zeker.
 1. Minister Crevits wil af van ‘zwarte lijsten’: “Historiek van kinderopvang moet met één druk op de knop zichtbaar zijn”

  Minister Crevits wil af van ‘zwarte lijsten’: “Historiek van kinderop­vang moet met één druk op de knop zichtbaar zijn”

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits wil af van de discussie over 'zwarte' lijsten of lijsten met 'gevaarcrèches' in de kinderopvang. "Ik ben geen fan van lijsten. Lijsten zijn iets statisch", zo antwoordde de CD&V-minister in het Vlaams Parlement op vragen van Ilse Malfroot (Vlaams Belang) en Celia Groothedde (Groen). Er moet volgens minister Crevits een systeem komen dat "met één druk op de knop" duidelijk maakt wat de historiek is van een kinderdagverblijf.
 2. Belgische Laure (54) liet liposuctie uitvoeren in Tunesië, maar het resultaat is niet wat ze verwacht had: “Mijn lichaam is lelijk, ik huil er elke dag om”
  23

  Belgische Laure (54) liet liposuctie uitvoeren in Tunesië, maar het resultaat is niet wat ze verwacht had: “Mijn lichaam is lelijk, ik huil er elke dag om”

  Verblind door reclame op Instagram boekte Laure (54) een ticket naar Tunis vorige zomer. In de hoofdstad van Tunesië liet de Waalse vrouw een liposuctie aan haar buik en dijen uitvoeren, maar de arts maakte er een zootje van. “Mijn huid is gerimpeld en mijn dijen zijn krom”, getuigt Laure aan RTL Info. Ze wil jonge vrouwen waarschuwen. “Het is niet omdat sociale media mooie resultaten tonen dat het bij jou ook zo zal zijn.”