AFP
Volledig scherm
© AFP

Omstreden in de VS, bij ons sinds vandaag verkrijgbaar: waarom experts e-sigaret Juul vrezen

Juul, de in de Verenigde Staten razend populaire e-sigaret, ligt sinds vandaag in de winkel in ons land. België is daarmee het tiende Europese land waar de e-sigaretten te koop zijn. De vrees is dat ook in België jongeren massaal zullen beginnen vapen.

11 reacties

 • Dante Mertens

  3 jaar geleden
  @ Niko Torfs: klopt, tabaksboer Philip Morris -nu Altria- is voor 35% eigenaar van het merk Juul.
 • Niko Torfs

  3 jaar geleden
  De Juul is VAN de tabakslobby..... Hun poging om toch een graantje mee te pikken om hun dalende omzet te compenseren. Immers mensen die dampen kopen geen stinkstokken meer. Sinds ze het in hun zakken voelen beginnen ze de mensen te brainwashen dat 'e-cigs' 'slecht' zijn en enkel de hunne goed is. De mens word voor de zoveelste keer een blad voor de mond gehouden. Ik damp al meer als 4 jaar en voel me beter als ooit. Nicotine is op zich is niet gevaarlijk, glycerine ook niet.
 • Andy De Schieter

  3 jaar geleden
  Ramon Simon: Natuurlijk kan men dat maken zonder nicotine, maar dan is het niet verslavend, wat is dan het nut om mensen aan het roken te krijgen ? Een roker moet je aan het roken houden, dan brengt winst op. Net zoals alcohol of eender welke drug.
 • Ghislain Geerts

  3 jaar geleden
  Juul is van big tobacco en is duur ik ben een vaper maar zal nooit een Juul kopen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 jaar geleden
  De Block zal zich binnenkort wel eens over het dossier ' buigen' zeker.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.