Volledig scherm

Omstreden gezichtsherkennings-app Clearview ook door Belgische veiligheidsdiensten gebruikt? Federale politie ontkent

UPDATEDe Belgische federale politie heeft tussen de 101 en 500 keer opzoekingen verricht met de gezichtsherkenningssoftware Clearview AI, meldt de Amerikaanse nieuwswebsite Buzzfeed na een datalek. De omstreden software is in strijd met de Europese GDPR-wetgeving. De federale politie herhaalt dat ze geen gebruik heeft gemaakt van de software.

47 reacties

 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  De Belgische politiek een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Kasa Kasa als de bel maar rinkelt de rest is bijzaak
 • Dirk Bytebier

  1 jaar geleden
  Geen slecht idee hoe meer controle hoe groter onze veiligheid ik heb er geen enkel probleem mee heb niks te verbergen , laat ze maar doen ons land zit vergeven van de criminelen
 • Ronny Toch

  1 jaar geleden
  Overal in Vlaanderen worden nu nieuwe straatverlichting geplaatst zogezegd om energie te besparen maar op elk staat er een camera. Een aan mijn oprit en de overbuur zijn slaapkamer staat vlak in het zicht
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Als iemand in Belgie ontkent, wees dan maar zeker ervan dat ze het gedaan hebben. Politie, justitie, gerecht, politiek, een pot nat.
 • Bert Hoover

  1 jaar geleden
  Wat is het probleem? Het doorzoekt enkel foto’s / video’s die openbaar gepost zijn op Facebook / YouTube / Twitter / Instagram /… dus waar het individu zelf koos om deze openbaar te plaatsen!
 1. Weet wie je binnenlaat: vorig jaar bijna 4.300 aangiftes van woningdiefstallen met list

  Weet wie je binnenlaat: vorig jaar bijna 4.300 aangiftes van woningdief­stal­len met list

  In 2021 deden 4.290 Belgen een aangifte bij de politie vanwege een diefstal met list, een stijging van vijf procent in vergelijking met 2020. Bij zulke diefstallen doet een persoon zich voor als iemand anders of gebruikt hij een list om in een woning binnen te dringen. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken waarschuwt burgers daarom op te letten wie ze in hun huis binnenlaten. “Criminelen gebruiken steeds vaker inventieve voorwendsels”, klinkt het.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Opmerkelijke beelden: ouderen houden met mensenketting jonge heethoofden tegen in Brussel en Antwerpen nadat Marokko wel doorstoot op WK
  Play
  96

  Opmerkelij­ke beelden: ouderen houden met mensenket­ting jonge heethoof­den tegen in Brussel en Antwerpen nadat Marokko wel doorstoot op WK

  In Brussel en Antwerpen zijn duizenden Marokkaanse voetbalfans samengekomen om te vieren dat Marokko zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van het WK voetbal in Qatar. Opmerkelijk: zowel in Brussel als Antwerpen hielden ouderen de jonge heethoofden tegen die de confrontatie met de politie opzoeken. Op de bovenstaande beelden is te zien hoe oudere mannen in Brussel een mensenketting vormen tussen de jonge heethoofden en de politie. Toch waren er zowel in Brussel als in Antwerpen arrestaties.