Volledig scherm

Omstreden gezichtsherkennings-app Clearview ook door Belgische veiligheidsdiensten gebruikt? Federale politie ontkent

UPDATEDe Belgische federale politie heeft tussen de 101 en 500 keer opzoekingen verricht met de gezichtsherkenningssoftware Clearview AI, meldt de Amerikaanse nieuwswebsite Buzzfeed na een datalek. De omstreden software is in strijd met de Europese GDPR-wetgeving. De federale politie herhaalt dat ze geen gebruik heeft gemaakt van de software.

47 reacties

 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  De Belgische politiek een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Kasa Kasa als de bel maar rinkelt de rest is bijzaak
 • Dirk Bytebier

  2 maanden geleden
  Geen slecht idee hoe meer controle hoe groter onze veiligheid ik heb er geen enkel probleem mee heb niks te verbergen , laat ze maar doen ons land zit vergeven van de criminelen
 • Ronny Toch

  2 maanden geleden
  Overal in Vlaanderen worden nu nieuwe straatverlichting geplaatst zogezegd om energie te besparen maar op elk staat er een camera. Een aan mijn oprit en de overbuur zijn slaapkamer staat vlak in het zicht
 • Ronny Biesen

  2 maanden geleden
  Als iemand in Belgie ontkent, wees dan maar zeker ervan dat ze het gedaan hebben. Politie, justitie, gerecht, politiek, een pot nat.
 • Bert Hoover

  2 maanden geleden
  Wat is het probleem? Het doorzoekt enkel foto’s / video’s die openbaar gepost zijn op Facebook / YouTube / Twitter / Instagram /… dus waar het individu zelf koos om deze openbaar te plaatsen!
 1. Geert Molenberghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatregelen tegen besmettingscijfers “die nu sneller stijgen dan verwacht”
  Play
  232

  Geert Molen­berghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatrege­len tegen besmet­tings­cij­fers “die nu sneller stijgen dan verwacht”

  We registreren opnieuw gemiddeld meer dan 3.000 coronabesmettingen per dag. Dat is alweer van begin mei geleden én een snellere stijging dan verwacht. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE. Hij wijst op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet zomaar moeten weggooien.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.