Omkoping 'doodnormaal' in rechtbank van Veurne

TelefactsIn de rechtbank van Veurne zijn wanpraktijken al jaren doodgewoon. Dat blijkt uit een reportage van 'Telefacts' die eerst verboden was, maar gisteren na het vonnis van een rechter in kortgeding dan toch mocht getoond worden. Yves Vanmaele, tot vorig jaar rechter in de West-Vlaamse stad, had de reportage laten verbieden.

 1. Cannabisboer verschijnt toch voor 'corrupte' rechtbank in Veurne

  Cannabis­boer verschijnt toch voor 'corrupte' rechtbank in Veurne

  Het Hof van Cassatie heeft het verzoek verworpen van Diksmuidenaar Geert De Brabander om zijn proces te onttrekken aan de rechtbank in Veurne. De man, die verdacht wordt van cannabisteelt, had gevraagd om niet in Veurne terecht te staan omdat een of meer rechters van die rechtbank corrupt zouden zijn, maar die onttrekking is geweigerd. Het proces kan dus in Veurne doorgaan, al voert het Gentse parket-generaal nog een onderzoek naar de beschuldigingen van corruptie.
 2. ONZE OPINIE. Van een ecologische partij verwacht je dat ze zich toch net iets kritischer opstelt tegenover een chemische multinational op haar grondgebied
  PREMIUM
  41

  ONZE OPINIE. Van een ecologi­sche partij verwacht je dat ze zich toch net iets kritischer opstelt tegenover een chemische multinatio­nal op haar grondge­bied

  De partij Groen tilt in Zwijndrecht de uitdrukking 'je met een kluitje in het riet laten sturen' naar een nieuw niveau. De partij mag dan wel erg verontwaardigd doen over het hele PFOS-vervuilingsdossier, ze levert ook al 24 jaar de burgemeester in de gemeente. Als er bij 3M een spade in de grond ging, feestte het gemeentebestuur geregeld mee.