De omikronvariant is momenteel verantwoordelijk voor 8 procent van alle geregistreerde besmettingen. Dat laat viroloog Marc Van Ranst weten op Twitter.
Volledig scherm
De omikronvariant is momenteel verantwoordelijk voor 8 procent van alle geregistreerde besmettingen. Dat laat viroloog Marc Van Ranst weten op Twitter. © Screenshot Twitter/Photo News

Omikronvariant goed voor 8 procent van alle besmettingen

De omikronvariant is momenteel verantwoordelijk voor 8 procent van alle geregistreerde besmettingen. Dat laat viroloog Marc Van Ranst weten op Twitter. Het percentage is op een dag tijd toegenomen met 2 procent, een ontwikkeling die volgens virologen te verwachten was. 

  1. Mogelijk geval van ‘pedohunt’: gewond slachtoffer (58) ramt in zijn vlucht vier wagens en is in levensgevaar
    Gent/Deinze

    Mogelijk geval van ‘pedohunt’: gewond slachtof­fer (58) ramt in zijn vlucht vier wagens en is in levensge­vaar

    Een groep jongeren heeft maandagavond in het Parkbos nabij Gent een vijftiger in elkaar geslagen, mogelijk tijdens een ‘pedohunt’. Nadat het slachtoffer met zijn auto kon vluchten, raakte hij onwel en ramde enkele kilometers verder in Astene vier andere wagens. De bestuurder verkeert in levensgevaar. Zeven verdachten, onder wie twee minderjarigen, zijn opgepakt nadat onderzoek uitwees dat er kort voordien druk sms-verkeer was tussen hen en het slachtoffer. Een van de verdachten is intussen op vrije voeten.