Emmanuel André en Steven Van Gucht
Volledig scherm
Emmanuel André en Steven Van Gucht © Belga

Omikron­golf wint aan kracht in ons land: “Binnen enkele dagen dominant wat kan leiden tot een stijging van besmettingen"

De omikronvariant is inmiddels verantwoordelijk voor bijna de helft van alle besmettingen in België. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Franstalige viroloog Emmanuel André deelt op Twitter. Verwacht wordt dat omikron dit weekend al verantwoordelijk zal zijn voor de helft van de besmettingen. Dat zei viroloog Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano tijdens de wekelijkse persconferentie. 

 1. Opinie. We hopen u die o zo noodzakelijke mentale zuurstof te bezorgen: een traan hier, een glimlach daar
  PREMIUM

  Opinie. We hopen u die o zo noodzake­lij­ke mentale zuurstof te bezorgen: een traan hier, een glimlach daar

  De vraag is niet óf omikron zal toeslaan, maar wel: wanneer en hoe hard? Daarom mogen we bijzonder blij zijn dat we vanavond of morgen met iedereen die we graag zien samen aan de kersttafel kunnen zitten. Voor de nodige mentale zuurstof maakte de redactie van ‘Het Laatste Nieuws’ en HLN.be een rijke, informatieve, creatieve en inspirerende krant en nieuwssite. Dat doen we elke dag en elke golf, met gepassioneerde medewerkers die daarvoor altijd opnieuw tot het uiterste gaan. Samen met onze lezers willen we vandaag graag toasten op een gezellig en welverdiend kerstfeest.
 2. Van Quickenborne roept op tot sereniteit in zaak-Sanda Dia: “We mogen ons niet laten verleiden tot TikTok-justitie”

  Van Quickenbor­ne roept op tot sereniteit in zaak-San­da Dia: “We mogen ons niet laten verleiden tot Tik­Tok-justitie”

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) roept op tot sereniteit rond de dood van Sanda Dia en de uitspraak in het proces tegen de Reuzegommers. “Een arrest van 118 pagina’s laat zich niet samenvatten in een tweet. Laat staan dat het doxxing rechtvaardigt, wat strafbaar is. We mogen ons niet laten verleiden tot een TikTok-justitie”, antwoordde Van Quickenborne in de Kamer op een vraag van Raoul Hedebouw (PVDA).