Emmanuel André en Steven Van Gucht
Volledig scherm
Emmanuel André en Steven Van Gucht © Belga

Omikron­golf wint aan kracht in ons land: “Binnen enkele dagen dominant wat kan leiden tot een stijging van besmettingen"

De omikronvariant is inmiddels verantwoordelijk voor bijna de helft van alle besmettingen in België. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Franstalige viroloog Emmanuel André deelt op Twitter. Verwacht wordt dat omikron dit weekend al verantwoordelijk zal zijn voor de helft van de besmettingen. Dat zei viroloog Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano tijdens de wekelijkse persconferentie. 

 1. Is omikron nu ziekmakender of net niet? Viroloog Steven Van Gucht gidst u doorheen de belangrijkste nieuwe studies
  PREMIUM

  Is omikron nu ziekmaken­der of net niet? Viroloog Steven Van Gucht gidst u doorheen de belangrijk­ste nieuwe studies

  Goed nieuws over omikron. Naargelang de windstreek van waaruit het aanwaait, zou de nieuwe variant 35 tot 80 procent milder zijn dan voorganger delta. Zelfs de doorgaans voorzichtige Duitse topviroloog Christian Drosten tweet daar vrolijk over mee. We maakten een overzicht van hoopgevende studies uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Australië en Zuid-Afrika en legden dat voor aan viroloog Steven Van Gucht, die niet gelooft dat het virus milder geworden is. “Het gaat nog altijd om corona. Na bijna twee jaar pandemie is de mens wél sterker geworden.”
 2. Opinie. We hopen u die o zo noodzakelijke mentale zuurstof te bezorgen: een traan hier, een glimlach daar
  PREMIUM

  Opinie. We hopen u die o zo noodzake­lij­ke mentale zuurstof te bezorgen: een traan hier, een glimlach daar

  De vraag is niet óf omikron zal toeslaan, maar wel: wanneer en hoe hard? Daarom mogen we bijzonder blij zijn dat we vanavond of morgen met iedereen die we graag zien samen aan de kersttafel kunnen zitten. Voor de nodige mentale zuurstof maakte de redactie van ‘Het Laatste Nieuws’ en HLN.be een rijke, informatieve, creatieve en inspirerende krant en nieuwssite. Dat doen we elke dag en elke golf, met gepassioneerde medewerkers die daarvoor altijd opnieuw tot het uiterste gaan. Samen met onze lezers willen we vandaag graag toasten op een gezellig en welverdiend kerstfeest.