Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht © BELGA

Omikrongolf is over piek heen: wanneer schakelen we van code rood naar oranje en komen er dus versoepelingen?

De coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano zullen er vandaag voor het eerst sinds lang goed uitzien. Eindelijk zal het aantal besmettingen kleiner zijn dan de week voordien. Betekent dit nu dat de coronabarometer snel van code rood naar oranje zal gaan? Mogen we al beginnen dromen van een café zonder sluitingsuur en van een uitbundig dansfeest? Of toch niet? Experten leggen uit.

25 reacties

 • Wouter Beyne

  6 maanden geleden
  @ Dirk Gewoon een oudere bevolking.
 • Jonas Morris

  6 maanden geleden
  Quarantaine 7 dagen cst safe ticket 12 dagen waar trekt dit op eigenlijk .waar zit deze logica na 7 dagen terug werken of school maar na 12 dagen pas weer naar cinema of horeca .snap dit dus niet
 • Dirk Ghijsens

  6 maanden geleden
  Ik vraag me af waarom er verhoudingsgewijs veel meer ziekenhuis opnames zijn in België (zowel in de gewone corona afdelingen als op intensieve) in vergelijking met landen als Nederland of Denemarken. Ik meen toch dat Omikron overal even besmettellijk en ziekmakend is. Ligt het aan de "vlotte" opname politiek van onze ziekenhuizen (kassa kassa) of is onze gezondheidszorg ondermaats en inefficient desondanks onze hoge belastingen en social bijdragen. Een onderzoek is nodig aub!
 • George Verbeek

  6 maanden geleden
  Landen als UK zitten bijna een maand na de piek terwijl Belgie net op de piek zit. Dus een heel ander verhaal. De cijfers zakten 2 percent en zijn op het hoogste niveau ooit, dat is dus nog een extreem ernstige situatie, ziekenhuisopnames stijgen nog steeds en geplande zorg wordt volop uitgesteld.
 • ben Verschuren

  6 maanden geleden
  Niet gevaccineerd en niets gemerkt van Omikron, volgens mij moet je gevaccineerd zijn om er iets van te merken.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.