AP
Volledig scherm
© AP

Omikron vandaag al goed voor 10 procent van alle positieve tests in ons land: "Het gaat sneller en sneller nu"

De omikronvariant was vandaag goed voor 10 procent van alle positieve test in ons land. Dat meldt microbio­loog Emmanuel André. “Het gaat sneller en sneller nu”, zegt viroloog Marc Van Ranst. “Het is indrukwekkend (en ook wel akelig) om dergelijke exponentiële stijging in actie te zien.”

 1. Geert Molenberghs: "We gaan naar dominantie van omikron tussen Kerstmis en Nieuwjaar. En dat is een voorzichtige schatting”

  Geert Molen­berghs: "We gaan naar dominantie van omikron tussen Kerstmis en Nieuwjaar. En dat is een voorzichti­ge schatting”

  Het lijkt erop dat de omikronvariant nu ook in ons land zijn opmars heeft ingezet. Viroloog Marc Van Ranst meldde vanmiddag dat hij intussen al goed is voor 8 procent van alle geregistreerde besmettingen en volgens microbioloog Emmanuel André was dat vanavond laat al gestegen tot 10 procent. Biostatisticus Geert Molenberghs bevestigt: “We gaan naar een dominantie van omikron tussen Kerstmis en Nieuwjaar. En dat is een voorzichtige schatting.”
 2. Enorme schade na uitslaande brand in appartement aan Hasseltse Kanaalkom: bewoonster huurde pand nog maar sinds deze week
  Play
  Hasselt

  Enorme schade na uitslaande brand in apparte­ment aan Hasseltse Kanaalkom: bewoonster huurde pand nog maar sinds deze week

  Aan de Hasseltse Kanaalkom in de Oeverstraat heeft een zware brand gewoed op de zevende verdieping van een appartementsgebouw. Rond 11.30 uur kwam de melding binnen bij de hulpdiensten. De schade is enorm. “Een uitslaande brand op zo'n hoge verdieping van een appartement hebben we in deze omgeving nog niet vaak gezien", aldus de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg.