Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © AP

Omikron inmiddels verantwoordelijk voor zowat 6 procent van alle besmettingen in ons land, viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg bij HLN LIVE

De verspreiding van de omikronvariant gaat steeds sneller in ons land, zo blijkt uit gegevens die viroloog Emmanuel André deelt op Twitter. Terwijl omikron maandag verantwoordelijk was voor 3 procent van de besmettingen, is dat inmiddels 6 procent. Biostatisticus Tom Wenseleers waarschuwde eerder al dat de “omikronvariant een verdubbelingstijd heeft van slechts 2 à 3 dagen”.

  1. Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfestival in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”
    Play
    Hasselt

    Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfes­ti­val in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”

    Alle kinderen die zijn opgenomen nadat ze gisteravond onwel werden op het tienerfestival We R Young, mochten ‘s avonds nog het ziekenhuis verlaten. Het festival werd stilgelegd na verschillende meldingen van ‘needle spiking’. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers, waarna de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. “Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen”.