Ewout De Feyter benadrukt dat hij met geen enkele partij is verbonden, maar vindt wel dat de verkiezingsuitslag moet worden gerespecteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ewout De Feyter benadrukt dat hij met geen enkele partij is verbonden, maar vindt wel dat de verkiezingsuitslag moet worden gerespecteerd. © Florian Van Eenoo Photo News

“Omgekeerde democratie!”, “Buitenspel gezet!”, “Een lege doos!”: daarom hangen zij de Vlaamse Leeuw uit

N-VA-politicus Theo Francken riep na de vorming van de Vivaldi-regering op om de Vlaamse Leeuw uit te hangen omdat De Croo I geen Vlaamse meerderheid heeft. Zijn oproep werd gretig opgevolgd in kringen van N-VA en Vlaams Belang, waar leeuwenvlaggen wel vaker gewoon in de kast liggen. Maar ook Vlamingen zonder partijkaart gingen in op de vraag van de oud-staatssecretaris. “Het kan toch niet dat een monstercoalitie wordt gesmeed om de grootste Vlaamse partij buitenspel te zetten?”

 1. Experts hopen dat we niet wachten tot vrijdag: “Blijf nú al in je zetel zitten. Hoe moeilijk kan dat zijn?”
  PREMIUM

  Experts hopen dat we niet wachten tot vrijdag: “Blijf nú al in je zetel zitten. Hoe moeilijk kan dat zijn?”

  De experts zijn tevreden over de verstrengingen die de Vlaamse regering heeft aangekondigd. Alleen de timing vinden ze vreemd. "Met dit hele pakket moet het lukken. Maar begin gewoon vandaag, er is geen reden om te wachten tot vrijdag 18 uur", reageert Marc Van Ranst. "Er zijn redelijk verstandige keuzes gemaakt, ik hoop dat we nu heel snel een kentering zien", voegt intensivist Geert Meyfroidt toe.
 2. ASSISEN. Wetsgeneesheer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wetsgenees­heer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”

  In het Brugse assisenhof is wetsdokter Jan Bolt zijn getuigenis komen afleggen. De arts kreeg dinsdag flink wat kritiek van z'n collega Werner Jacobs, omdat hij eerst een steekwonde weerhield als doodsoorzaak van Isabelle Deschodt (39). “Geneeskunde van 1920 en niet van 2020", sneerde die laatste. Bolt sprak zelf nooit van een fout. “Zelfs bij de tweede autopsie heb ik drie uur naar dat kogeltje moeten zoeken.”