Ewout De Feyter benadrukt dat hij met geen enkele partij is verbonden, maar vindt wel dat de verkiezingsuitslag moet worden gerespecteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ewout De Feyter benadrukt dat hij met geen enkele partij is verbonden, maar vindt wel dat de verkiezingsuitslag moet worden gerespecteerd. © Florian Van Eenoo Photo News

“Omgekeerde democratie!”, “Buitenspel gezet!”, “Een lege doos!”: daarom hangen zij de Vlaamse Leeuw uit

N-VA-politicus Theo Francken riep na de vorming van de Vivaldi-regering op om de Vlaamse Leeuw uit te hangen omdat De Croo I geen Vlaamse meerderheid heeft. Zijn oproep werd gretig opgevolgd in kringen van N-VA en Vlaams Belang, waar leeuwenvlaggen wel vaker gewoon in de kast liggen. Maar ook Vlamingen zonder partijkaart gingen in op de vraag van de oud-staatssecretaris. “Het kan toch niet dat een monstercoalitie wordt gesmeed om de grootste Vlaamse partij buitenspel te zetten?”

 1. Annelies (19) getuigt over haar mentale problemen: “Ik voelde dat er iets niet klopte, alsof ik anders was dan de anderen”
  PREMIUM

  Annelies (19) getuigt over haar mentale problemen: “Ik voelde dat er iets niet klopte, alsof ik anders was dan de anderen”

  Vlaanderen kleurt stilaan weer gloeiend rood. Vrijdag is het opnieuw Rode Neuzen Dag, de goededoelenactie van VTM, QMusic, Belfius en deze krant. De vijfde editie al en meer dan ooit nodig. De mentale gezondheid van onze jongeren werd zelden zo hard op de proef gesteld als nu. Annelies Praet (19) voelde zich op haar 15de plots slecht, zonder aanleiding. “Zeggen dat ik griep had, was zoveel makkelijker dan toegeven dat ik moedeloos in de zetel lag.”
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken