Volledig scherm
© Photo News

Om middernacht sluiten en 1,5 meter tussen tafels: akkoord over voorwaarden heropening horeca

De horecasector heeft samen met de regering en de experten een akkoord bereikt over de voorwaarden hoe de cafés en restaurants zullen opengaan, waarschijnlijk vanaf 8 juni. Op restaurant zal je verplicht moeten reserveren, tooghangen wordt verboden en tafelgasten moeten anderhalve meter afstand van andere tafels houden.

97 reacties

 • florent De Vos

  8 maanden geleden
  Bubbel van vijf of zes op restaurant stem daar op toe
 • gianni de moor

  8 maanden geleden
  En als er toffe muziek mag er dan ook niet s gedanst worden .het plezante in onze maatschappij moet er volledig aan ,De pot op met hun regels ik doe waar ik zin in heb ze weten zelf niet waar te beginnen
 • Peter Nols

  8 maanden geleden
  Horeca is geen meerwaarde voor de schatkist, integendeel. Al dat personeel kan trouwens ingeschakeld worden in de maakeconomie.
 • monique hermans

  8 maanden geleden
  Over de toiletten wordt niet gesproken. Voor mij toch wel heel belangrijk.
 • Fernando Di Giambattista

  8 maanden geleden
  De zoveelste blunder en dommigheid van de regering en de virologen en professoren. Hoe kan men dat tot stand brengen.Wij hebben in de hele EU veruit de domste politiekers en virologen,professoren in huis.Hoe kan men de horecasector voor 1/3 bezetten en een horecacheque van 250 euro aan ieder werknemer bezorgen. Als ik dan vandaag een afspraak moet maken dan ben ik over 3 jaar aan de beurt.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Ruitenwisserfabrikant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”
  PREMIUM
  Tienen

  Ruitenwis­ser­fa­bri­kant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”

  De directie van Bosch Tienen heeft op een bijzondere ondernemingsraad een herstructurering aangekondigd. Dat meldt vakbond ACV. Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. “Het is al de derde herstructurering sinds 2009. Toen werkten hier nog 2.000 mensen. Nu zijn dat er nog een goeie 400. Op 12 jaar tijd", klinkt het bij een vakbondsafgevaardigde.
 1. OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorgen op laagste niveau sinds midden oktober

  OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorgen op laagste niveau sinds midden oktober

  Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. De andere parameters dalen eveneens, maar ook daar gaat het traag. Op de afdelingen intensieve zorg lagen gisteren 336 patiënten met Covid-19. Dat is het laagste aantal sinds 15 oktober (327), zo blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"