AFP
Volledig scherm
© AFP

Olympische vlag van 1920 in Antwerps stadhuis te zien

Om het Europese Sporthoofdstadjaar 2013 extra in de verf te zetten, wordt de Olympische vlag van de Spelen van 1920 in Antwerpen de komende tijd tentoongesteld op het gelijkvloers van het stadhuis. De vlag werd de voorbije jaren volledig gereinigd en gerestaureerd. Het gaat in feite om de eerste vlag in zijn soort, want voor 1920 was er nog geen sprake van het ontwerp met de bekende vijf ringen.

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. Vlag Europese Sporthoofdstad 2013 overhandigd aan Antwerpen

  Vlag Europese Sporthoofd­stad 2013 overhan­digd aan Antwerpen

  Op het Antwerpse stadhuis heeft gisteravond de officiële overhandiging plaatsgevonden van de vlag van Europese Sporthoofdstad 2013. Antwerpen zal een jaar lang sportevenementen organiseren waarbij de "vijf waarden van sport" gepromoot worden: plezier, succes, fair play, gemeenschapsvorming en gezondheid. Er komt ook een groot sportcongres met als thema "de maatschappelijke meerwaarde van topsport" en een cultureel zijprogramma. Dit jaar is Istanboel nog Europese Sporthoofdstad.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid