BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Olifant Kai-Mook bevallen in Planckendael

De eerste Belgische olifant, Kai-Mook, is zaterdagochtend bevallen. Dat laat het dierenpark Planckendael weten in een persbericht.

17 reacties

 • Elle Devee

  5 jaar geleden
  Ik vin dat de naam niet enkel Aziatisch zou moeten zijn maar dat men rekening zou moeten houden met het leefgebied van de Indische olifant en dat gebied strekt zich uit van India tot Vietnam. Dus geen Japanse namen please. Dan kan men neg zo goed een Belgische of Afrikaanse naam geven.
 • Wendy Janssens

  5 jaar geleden
  Tsaro zou een mooie naam zijn of toshie..
 • Nathalie Clauwaert

  5 jaar geleden
  Een dikke proficiat aan de kersverse mama en familie maar zeker aan de verzorgers. Die zullen ook opgelucht adem halen. Dit maakt m'n dag goed.
 • Jos Indigne

  5 jaar geleden
  Een hele dikke proficiat ( 13 01 ) is ook de verjaardag van onze zoon en die zijn voornaam begint ook met een t "Tristan " misschien een leuke naam ook voor de jonge olifant (indien een mannetje )
 • Louis Bekaert

  5 jaar geleden
  Dieren dat is toch het mooist op aarde Proficiat familie olifant
 1. “Zoon moest brooddoos in toilet poetsen en dochter werd gebeten”: moeder krijgt celstraf voor onterende behandeling van 2 kinderen
  PREMIUM

  “Zoon moest brooddoos in toilet poetsen en dochter werd gebeten”: moeder krijgt celstraf voor onterende behande­ling van 2 kinderen

  “Ik wenste dat je nooit geboren was en hoop dat je kanker krijgt.” Een 36-jarige vrouw uit Oostende heeft 20 maanden cel gekregen, omdat ze haar oudste dochter en een van haar zonen onterend behandelde. De kinderen werden bijna dagelijks vernederd tot op het bot en soms tot bloedens toe geknepen. Tragisch genoeg kwam de zaak aan het licht toen het meisje zwanger bleek van... haar vader.
  Oostende
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. “Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreisjes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewerkers getuigen over manager Thomas More-hogeschool
  PREMIUM

  “Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreis­jes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewer­kers getuigen over manager Thomas Mo­re-hogeschool

  “Hij is charmant en leuk in de omgang. Tot je tegen zijn kar rijdt: dan volgen al snel de bedreigingen.” (Oud-)medewerkers van Thomas More Mechelen schetsen een weinig fraai beeld van een manager van een aantal opleidingen van de hogeschool. Hij is de spil in twee onderzoeken naar mogelijke fraude en vriendjespolitiek. Wij spraken met vijf mensen die de man goed kennen. “Plots kon ik niks meer goed doen en begonnen de pesterijen.”
  Mechelen