Verschillende pediatrische ziekenhuizen trokken de voorbije dagen al aan de alarmbel over het stijgend aantal baby's en kinderen met acute luchtweginfecties.
Volledig scherm
Verschillende pediatrische ziekenhuizen trokken de voorbije dagen al aan de alarmbel over het stijgend aantal baby's en kinderen met acute luchtweginfecties. © Shutterstock/Belga

Of we moeten vrezen voor lockdown door RSV-circulatie bij baby's? "Niet aan de orde, maar zieke baby's of kinderen blijven wel beter thuis”

Viroloog Steven Van Gucht roept op om op te letten tijdens een bezoek of bijeenkomsten met baby's: “RSV circuleert typisch tijdens de wintermaanden en treft vooral de allerjongsten”. In combinatie met een stijgend aantal Covid-infecties, zorgt de sterke opmars van het Respiratory Syncytial Virus (RSV) bij zuigelingen voor toenemende druk op de zorgsector.

  1. Wout (21) stuurt regelmatig dickpics, ook naar onbekenden: “Dit heb ik in de aanbieding. Als je wil, sta ik tot jouw beschikking”
    PREMIUM
    3

    Wout (21) stuurt regelmatig dickpics, ook naar onbekenden: “Dit heb ik in de aanbieding. Als je wil, sta ik tot jouw beschik­king”

    “Natuurlijk is het risicovol wanneer ik een foto van mijn penis naar iemand stuur. Maar dat weegt niet op tegen de kick die ik ervan krijg.” Dat zegt Wout (21), een schuilnaam. Van tijd tot tijd stuurt hij een foto van zijn geslachtsdeel via sociale media. Vooral naar mannelijke vrienden, zegt hij, maar soms ook naar mensen die hij niet kent. “De laatste stuurde ik vorige week, mét succes.”