Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

OESO-rapport: leerlingen die papieren boeken lezen, scoren beter op leestest

Leerlingen die vooral papieren boeken lezen, scoren opvallend beter op een leestest dan leerlingen die vooral digitale boeken lezen. Dat blijkt uit een rapport van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) dat gekoppeld is aan de PISA 2018-resultaten. Uit dat rapport blijkt ook dat leerlingen uit socio-economisch benadeelde gezinnen wél steeds vaker toegang hebben tot digitale bronnen, maar steeds minder toegang tot papieren boeken.

6 reacties

 • Guido David

  4 maanden geleden
  Blij dat eindelijk de gestudeerden beseffen dat we achteruit boren en niet alleen op lezen. Schrijven, rekenen, sociale vaardigheden, beleefdheid, respect. En stop met allen naar de hoge school of universiteit te sturen want goeie stielmannen zijn broodnodiger en verdienen evenveel tot zelfs meer…
 • victor vandesande

  4 maanden geleden
  Dat weet ik al jaren ik lees ook veel liever de papieren krant dan die op internet. De krant valt elke dag in de bus en ik hou van dat gevoel die bij mijn ontbijt open te slaan. Onvervangbaar. Een e readeris niet aan mij besteed. Ik ben goede klant in de boekhandel trouwens.
 • Ghislain Claerbout

  4 maanden geleden
  Graag ook de invulboekjes afschaffen en leerlingen terug volledige zinnen laten schrijven ook al is het minder "leuk".
 • Serge Aernoudt

  4 maanden geleden
  Zelfs een zot weet dat. Wordt daar echt geld aan besteed naar dergelijke onderzoeken?
 • Gerrit defreyne

  4 maanden geleden
  Helaas. Vandaag moet men mee met de podcast rage. Binnen enkele jaren zal het analfabetisme nooit groter zijn geweest. Met danken de makers en de promotors er van.
 1. Familiedrama in appartement: man (33) brengt zwangere partner (28) en zoontje (5) om het leven en geeft zich aan bij politie
  Play
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Familiedra­ma in apparte­ment: man (33) brengt zwangere partner (28) en zoontje (5) om het leven en geeft zich aan bij politie

  Een 33-jarige man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn 28-jarige zwangere partner en een jongen van 5 jaar om het leven gebracht. De dader gaf zich nadien aan bij de politie. De feiten speelden zich af in een appartementsgebouw in de Werkplaatsstraat in Dendermonde. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.