Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © PhotoNews

Oeps: “Vlaamse regering kan in 2020 geen belastingen innen”

Het Rekenhof heeft de Vlaamse ontwerpbegroting voor 2020 onder de loep genomen. Grote bezwaren lijkt het Rekenhof niet te hebben, maar de begrotingswaakhond plaatst in zijn rapport, dat Belga kon inkijken, wel een reeks kanttekeningen. Ook een technisch foutje valt op: doordat in de begroting ergens “2019" staat in plaats van “2020", zou de Vlaamse regering volgend jaar geen belastingen kunnen innen.

50 reacties

 • Yrim Lapere

  1 jaar geleden
  Laten we allen hopen dat de belastingen voor 1 jaar wegblijft, maar als je onze politici kent weet men dat die er wel nog iets op zullen vinden om toch te kunnen innen.
 • Lea Hendrikx

  1 jaar geleden
  Wat we zelf doen, doen we beter. Toch?
 • Gerd Van nieuwenhove

  1 jaar geleden
  Nva vult dat gat wel met een camion nep geld ....’. En de stoere vendelzwaaiers vinden dit leuk ! De kracht van verandering ?
 • joachim albert

  1 jaar geleden
  Vlaanderen heeft het begrepen, schulden maken, begroting niet in orde, dan kan Wallonië niet meer rekenen op hulp. Als Wallonië daarna echt diep in de schulden zit, geld nodig heeft, dan gaat Vlaanderen eisen stellen alvorens te helpen. Goed gezien maar wel op kosten van de burgers.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Is er nu eigenlijk 1 politiek feit in de geschiedenis van Belgie dat we kunnen typeren als een verdienste van een Vlaamsgezinde partij?
 1. Tweede kort geding zelfde groep burgers tegen coronamaatregelen ook in beroep afgewezen
  4

  Tweede kort geding zelfde groep burgers tegen coronamaat­re­ge­len ook in beroep afgewezen

  Het tweede kort geding dat een groep burgers had ingesteld tegen de coronamaatregelen is nu ook door het Brusselse hof van beroep afgewezen. Volgens het hof van beroep is de zaak niet langer hoogdringend en tonen de eisers, gelet op de tussengekomen versoepelingen, niet meer aan dat ze persoonlijk en concreet geraakt worden door de maatregelen. Dat meldt de persmagistraat van het hof van beroep. Een eerder kort geding, uitgaand van een deel van dezelfde groep mensen, werd ook afgewezen, zowel door de kortgedingrechter als door het hof van beroep.
 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

  Het parket van Leuven heeft de verkéérde persoon gedagvaard voor aanranding van een minderjarige. Een pijnlijke blunder met zware gevolgen voor Kenny V., een naamgenoot van de echte verdachte die zelf niks met de feiten te maken heeft. Zijn vriendin ontving de brief van een deurwaarder en vertrok met hun baby van vier maanden. Kenny V. reageert aangeslagen bij VTM NIEUWS: “Dit was de hel, stel dat ik naar de gevangenis moest voor niks.”
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas