De kunstinstallatie ‘343 jaar ongeluk’ in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
De kunstinstallatie ‘343 jaar ongeluk’ in betere tijden. © vanoppenlien.wixsite.com

Oeps foutje: schepen van Cultuur laat kunstwerk van 4.800 euro op containerpark storten

De kunstinstallatie ‘343 jaar ongeluk’ van de Zonhovense debuterende kunstenares Lien Stockx werd in de nacht van zondag op maandag gestolen. De installatie bestond uit 24 uit beton gegoten unieke paraplu’s.” De politie van het kanton Borgloon nam de feiten ernstig en was een onderzoek naar de kunstroof gestart. Toen de Heerse schepen van Cultuur Kristof Pirard deze morgen onze krant onder ogen kreeg, verslikte hij zich in zijn koffie. Hij had donderdag zijn diensten de opdracht gegeven om dit “zwerfvuil” naar het containerpark te laten overbrengen en wist hoegenaamd niets van een expo.

144 reacties

 • Frederik Boogaerts

  2 jaar geleden
  Wat een hoop rommel is dat dit bewijst dat iedereen kunstenaar is
 • Dennis De Grande

  3 jaar geleden
  Maak nog wa meer rommel, weg ermee zeker als het wandelaars in gevaar brengt, 4800 eur beter vr ander dingen gebruiken
 • Dithmar Guillaume

  3 jaar geleden
  Voor de meesten onder ons is kunst toch ook wel verbonden aan een zeker technisch kunnen. Dit is hier toch zeker niet het geval...anders is iedereen kunstenaar...Wat ook vreemd is, is dat het blijkbaar enkel gallerijhouders en kunstverkopers zijn die iets zogezegd zinnigs over zo'n werk kunnen vertellen. De uitvoerder zelf weet blijkbaar nooit zelf wat hij maakt...
 • Boze De Wolf

  3 jaar geleden
  hahahahaaaahaaaaa - geweldig.
 • stephen Lamon

  3 jaar geleden
  als dat al kunst is? een stapel oude paraplu's! mijn nichtje van 4 maakt mooiere kunstwerkjes die geen waarde hebben! 4800 euro voor wat paraplu's? de kunstenares had beter in de zeeman paraplu's gekocht!
 1. Premier De Croo raadt mensen aan om mondmasker te dragen in binnenruimtes nu coronacijfers stijgen
  Play

  Premier De Croo raadt mensen aan om mondmasker te dragen in binnenruim­tes nu coronacij­fers stijgen

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) raadt mensen aan om het mondmasker vaker te dragen. Dat zegt hij bij VTM Nieuws. Ook viroloog Steven Van Gucht pleit hiervoor. “Het laat toe om veel dingen te doen en toch een veiligheid in te bouwen”, klinkt het. “We nemen een deel van het risico weg, en dat kan ons helpen op dit moment”, luidt het. Meer dan de helft van de lezers geeft in onze poll hieronder aan bereid te zijn het mondmasker opnieuw op te zetten, ook al is dat niet verplicht.
 2. 1 op de 4 Belgen stuurt berichten achter het stuur. “Het wordt steeds erger: nu bekijken mensen ook video’s en posten ze op sociale media”
  Play

  1 op de 4 Belgen stuurt berichten achter het stuur. “Het wordt steeds erger: nu bekijken mensen ook video’s en posten ze op sociale media”

  Een op de vier landgenoten leest of verstuurt af en toe een bericht tijdens het autorijden. “Dat is heel gevaarlijk en het wordt steeds erger”, zegt Stef Willems van het verkeersinstituut Vias. “Vroeger waren het alleen telefoontjes, maar nu bekijken mensen ook video's of doen ze een statusupdate op sociale media.” Daarom lanceert Vias vandaag een nieuwe campagne ‘Wagen in, gsm uit’. Bekijk hierboven het interview waarin Stef Willems van Vias de campagne toelicht bij HLN LIVE.