Rellen nav anti Covid maatregelen in Brussel
Volledig scherm
Rellen nav anti Covid maatregelen in Brussel © Dieter Nijs

OCAD waarschuwt voor hard protest tegen coronaregels: meer polarisatie, extremisme en bedreigingen

NieuwsDe weerstand tegen de coronamaatregelen in ons land is de afgelopen maanden sterk toegenomen en leidt op die manier tot meer polarisatie, extremisme en bedreigingen. Dat staat in een rapport van het OCAD - het orgaan dat in ons land de dreigingsanalyse maakt - dat VRT NWS kon inkijken. 

267 reacties

 • jonathan cuypers

  2 maanden geleden
  Het leger inzetten zou fantastisch zijn, dan keren ze zich automatisch tegen het gedrag van de politie
 • Sofie De Smedt

  2 maanden geleden
  Portugal 100% gevaccineerd en vuurrood dus het virus woedt gewoon verder en dan zijn er dommerikken die voor verplichtte vaccins zijn hahaha, wordt eens wakker mensen, vaccins zijn dus niet de oplossing en hoe kan je een ander beschermen als je als gevaccineerde anderen besmet. Vaccins neemt je voor jezelf ja.
 • stef eeckhaoudt

  2 maanden geleden
  kheb het al 100x gezegd, beter al die miljarden euro's aan subsidie steken in opbouw van nieuwe ziekenhuizen zodoende er jobs gecreeerd worden. op die manier moet er geen verplicht vaccin komen en werden er jobs gecreeerd inplaats van verloren. waren er geen massa's schulden en hadden we onze vrijheid nog. maar dit is juist wat ze willen het volgen verdelen en controleren gelijk schapen. binnekort is ons land ook verkocht aan het WEF van klaus schwab. zeer triestig....
 • glen verstraeten

  2 maanden geleden
  Angst leidt tot kwaadheid Kwaadheid leidt tot woede Woede leidt tot leed. Dus waarom creeer julie, de media, (normaal) een neutraal intistuut, zoveel angst onder de mensen.
 • Soske Vermeulen

  2 maanden geleden
  Tijd om het leger in te zetten. Dat is toch niet meer dan normaal bij terreur, toch?
 1. Van strijders voor de vrijheid hier tot fans van een dictator elders. Wie zat er achter de coronabetoging?
  PREMIUM

  Van strijders voor de vrijheid hier tot fans van een dictator elders. Wie zat er achter de coronabeto­ging?

  Dat er op de coronabetoging van zondag in Brussel geweldzoekers rondliepen, zoals voetbalhooligans en motorbendes, dat meldden we al. Maar wie organiseerde de mars en slaagde erin om meer dan 35.000 mensen op de been te krijgen? Een bonte verzameling organisaties, zo blijkt. Van oprecht bezorgde burgers tot doorgedreven complotdenkers. Van strijders voor de vrijheid hier tot fans van een dictator elders. En van onverdraagzame religieuzen tot rechts-extremisten natuurlijk.