OCAD-baas Paul Van Tigchelt en IS-leider Omar Abu Bakr al-Baghdadi.
Volledig scherm
OCAD-baas Paul Van Tigchelt en IS-leider Omar Abu Bakr al-Baghdadi. © Belga, AFP

OCAD-topman: “Nieuwe video van al-Baghdadi baart zorgen, maar is geen gamechanger”

De nieuwe video van (vermoedelijk) IS-leider Omar Abu Bakr al-Baghdadi die deze week opdook, baart OCAD zorgen, maar is geen gamechanger. Dat heeft Paul Van Tigchelt, de topman van OCAD, gezegd in 'De Ochtend' op Radio 1. 

4 reacties

 • censor

  2 jaar geleden
  Ik vind dat die OCAD man niet bekwaam is of onbekwaam om het korter te zeggen, en heeft links gedachtengoed en kritiek op rechts Vlaanderen....dat is toch ferm bij het haar gegrepen.
 • robrecht Peeters

  2 jaar geleden
  wat contra-terrorisme organisaties ook doen het blijft en zal dweilen blijven met de kraan open zeker in West-Europa.
 • Glen Van Bruyssel

  2 jaar geleden
  We hebben gisteren gezien in Parijs wie er weer de boel op stelten gezet heeft,geen enkele linkse partij gehoord of gezien hoor om te veroordelen.
 • Erwin Lauwens

  2 jaar geleden
  En toch moet er weer extreem-rechts bijgesleurd worden als gevaarlijker dan extreme islam. Zaventem en Maalbeek waren precies nog niet voldoende voor deze uiterst linkse, politiek geparachuteerd en gebuisde persoon.Hij zou zich beter bezighouden met het opsporen van die terroristen en zorgen dat ze Europa uitgezet worden.
 1. Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”
  231

  Bouchez over behoud van belasting­voor­deel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzet­ten?”

  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”