PHOTO_NEWS
Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Ocad-topman André Vandoren stapt op

DreigingsanalyseAndré Vandoren (65) stopt voortijdig als topman bij het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (Ocad). Dat heeft hij laten weten in een brief aan zijn voogdijministers Koen Geens van Justitie (CD&V) en Jan Jambon van Binnenlandse Zaken (N-VA), zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad.

 1. Sportminister Weyts geeft topmagistraat opdracht om aantijgingen rond volleybalcoach Vande Broek te onderzoeken
  Volleybal
  31

  Sportminis­ter Weyts geeft topmagi­straat opdracht om aantijgin­gen rond volleybal­coach Vande Broek te onderzoe­ken

  Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven om de klachten omtrent de werking en coaching van het nationale volleybalteam onder bondscoach Gert Vande Broek onder de loep te nemen. “Hij moet als neutrale autoriteit alle aantijgingen bekijken, evenals de precieze omstandigheden en de schade bij de (ex-)speelsters.” Sport Vlaanderen meldt in een nieuw communiqué achter die beslissing te staan en dat het grensoverschrijdend gedrag en elke klacht die daaromtrent binnenloopt “zeer ernstig” zal nemen.
 2. Moeilijk herkenbare variant op omikron ontdekt: “Je kan niet meteen uit resultaat opmaken om welke variant het gaat”

  Moeilijk herkenbare variant op omikron ontdekt: “Je kan niet meteen uit resultaat opmaken om welke variant het gaat”

  Britse wetenschappers ontdekten een ‘stealth’-versie van de omikronvariant. Dat zou zorgwekkend kunnen zijn, aangezien de onderzoekers stellen dat deze variant met ‘verborgen kwaliteiten’ zich niet laat herkennen door een PCR-test in een labo. “De PCR-testen werken nog altijd perfect en geven bij besmetting van deze variant een positief resultaat”, stelt Steven Van Gucht gerust.