Abu Bakr al-Baghdadi
Volledig scherm
Abu Bakr al-Baghdadi © AP

OCAD: “Dreigingsniveau in België blijft hetzelfde na dood al-Baghdadi”

Het dreigingsniveau in België blijft na de dood van Aboe Bakr al-Baghdadi, de leider van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), behouden op niveau 2. Dat werd deze middag vernomen bij het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD). "Op basis van de beschikbare info is er momenteel geen reden om het niveau te verhogen", klinkt het.

4 reacties

 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  Hopelijk zijn de diensten in staat van paraatheid en laten ze niets aan het toeval over want het zou kunnen van levens belang zijn voor onze veiligheid..
 • Frank Van den Bulck

  2 jaar geleden
  Tot het weer te laat is. Wie weet wat hier allemaal rondloopt.
 • Patrick Martens

  2 jaar geleden
  En dan wilt defensie de soldaten op straat halveren.
 • Charlotte De greef

  2 jaar geleden
  Jaja, steek je kop maar in het zand, veiligheidsdiensten..
 1. “Toen brak de hel los”: zo verliep de raid die leidde tot de dood van IS-leider Baghdadi

  “Toen brak de hel los”: zo verliep de raid die leidde tot de dood van IS-leider Baghdadi

  Het was zondagmorgen Amerikaanse tijd dat president Donald Trump aankondigde dat “de belangrijkste terroristenleider ter wereld” gedood was in het noorden van Syrië. Abu Bakr Al-Baghdadi blies zichzelf op nadat hij - achtervolgd door Amerikaanse troepen - een doodlopende tunnel ingelopen was. Het was het dramatische einde van een 2 uur durende militaire operatie. En de aanzet daarvoor was al enkele maanden eerder gegeven.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!