Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

OCAD-baas wil Belgische IS-strijders terughalen uit Syrië: “Dan hebben wij controle”

Nu het Turkse leger op het punt staat om het noorden van Syrië binnen te vallen, moet er “dringend” een beslissing komen omtrent het lot van Belgische IS-strijders die nog in de regio verblijven. Dat stelde Paul Van Tigchelt, topman bij OCAD, het orgaan voor de dreigingsanalyse, gisteren in Terzake. Hij pleit om de (ex-)jihadisten terug te halen. “Dan hebben we er controle over.” De Belgische regering volgt de situatie aan de Syrische grens op de voet, reageert het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

107 reacties

 • Jan Boden

  2 jaar geleden
  Dat zou dan ook de 1ste keer zijn dat ze hier in België iets onder controle zullen hebben.
 • Verstappen Martine

  2 jaar geleden
  Controle laat me niet lachen, ze weten nu nog niet waar de rest zit.
 • Karel Van Beeck

  2 jaar geleden
  Jan met de pet zal ze wel onderhouden!
 • marc van de poel

  2 jaar geleden
  En voor de laatste keer, beste Peggy van Audenhove : het zijn GEEN "strijders", en nog minder "Belgen". Het is waanzinnig laag addergebroed, lustmoordenaars, die weerloze burgers koelbloedig vermoordden. En als ze dan getrainde (Westerse) militairen of de met het geweer tussen de tanden geboren Koerden tegenover zich krijgen, steken ze rap de witte vlag en hun 'onschuldige' pollekens in de lucht en beweren ze in koor, dat ze slechts kok zijn, of zo.
 • marc van de poel

  2 jaar geleden
  Hier krijgen ze een straf van 10 tot 30 jaar voor actief deelnemen aan terroristische moorden, gepleegd in het buitenland. Een beetje (door ons betaalde) advocaat bekomt wel, dat dat schorem slechts een chauffeur was, een kinderverzorgster, of kok. Dus met die straffen zal dat dik tegenvallen. En daarna wentelt dat moordlustig crapuul zich weer in zijn OCMW woning en dito uitkering en spuugt hij op onze maatschappij. Neen, lever ze dan beter uit aan Irak. Die hebben tenminste nog de doodstraf.
 1. Trump verzekert dat VS de Koerden niet in de steek gelaten hebben, “Als Turkije iets ‘overdreven’ doet, zal ik hun economie totaal vernietigen”

  Trump verzekert dat VS de Koerden niet in de steek gelaten hebben, “Als Turkije iets ‘overdreven’ doet, zal ik hun economie totaal vernieti­gen”

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag verzekerd dat de Verenigde Staten de Koerden niet in de steek gelaten hebben. Dit, twee dagen na de aankondiging dat de Amerikaanse troepen zich zullen terugtrekken uit het noorden van Syrië, dicht bij de Turkse grens. Inmiddels maakte het Witte Huis ook bekend dat de Turkse president Erdogan is uitgenodigd voor een bezoek aan Washington om het probleem in Syrië te bespreken. Het bezoek zal doorgaan op 13 november.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas