AFP
Volledig scherm
© AFP

OCAD-baas: “Meeste Belgische kinderen in Syrische vluchtelingenkampen zijn 2, 3, 4 jaar oud en getraumatiseerd”

Op een hoorzitting in het Europees Parlement heeft directeur Paul Van Tigchelt van het OCAD vandaag meer internationale samenwerking bepleit rond de repatriëring van kinderen van Europese IS-strijders uit de kampen in het noordoosten van Syrië. Van Tigchelt wees ook op de vele obstakels voor een berechting van de ouders in de regio, een piste die de Belgische regering met andere Europese landen actief onderzoekt. Het mensenrechtencomité van de Verenigde Naties stelt vandaag in een rapport dat België alles in het werk moet stellen om alle Belgische kinderen die zich in conflictzones in Syrië te repatriëren “uit respect voor het hoger belang van het kind”. 

11 reacties

 • Paj Brock

  3 jaar geleden
  Die Gene die het goed vinden dat men die “niet Belgische” kinderen terughaald moeten zelf zeer snel België uitgezet worden. Zielig is alleen de politici die daar in trappen. Mensen die hun echte mening vertegenwoordigen schijnt het aan de top niet meer te geven. Luister eens naar het volk Brussel.
 • willems michel

  3 jaar geleden
  Maar over de Belgische getraumatiseerde kinderen in België geen woord. Dit uit respect voor het hoger belang van het kind.Een dik betaald en waarschijnlijk politiek geïnspireerd postje voor 69 kinderen.
 • guy perain

  3 jaar geleden
  Ze weten niet eens meer van wie die kinderen allemaal zijn!! Als je de foto bekijkt, merk je niet veel van dat ''getraumatiseerd''!? Als ze ginder geboren zijn, hebben ze niet eens de Belgische nationaliteit of zijn ze die zeker niet waard!! Dus...laat ze waar ze zitten!!
 • Yves Van Rossem

  3 jaar geleden
  Ik ga akkoord met de repatriëring van deze kinderen onder één voorwaarde: alle banden verbreken met hun huidige ouders, familie en vrienden maw een andere identiteit zodat ze vanaf nul opnieuw kunnen starten. Enkel dan geloof ik dat men van deze kinderen nog iets kan maken anders zijn het kosten op het kerkhof en mogen ze voor mijn part ginder blijven ...
 • vicky vanderweyen

  3 jaar geleden
  Deze kleine kinderen hebben het recht om terug te komen ,zij hebben niet gevraagd om in deze ellende geboren te worden,hier in een pleeggezinnetje met veel liefde en warmte opvangen.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.