Een beertje aan de paal waar het fatale auto-ongeval in Moeskroen plaatsvond.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beertje aan de paal waar het fatale auto-ongeval in Moeskroen plaatsvond. © BELGA

Obstakels veroorzaken meer dan 1 op de 4 doden op de weg. Touring: “Overheden moeten meer inzetten op ‘vergevingsgezinde’ wegen”

Terwijl minder dan 1 op de 10 ongevallen op Vlaamse wegen gebeurt tegen een obstakel langs de weg - een boom, een paal, een muur, een brug - veroorzaakt dat soort ongeluk iets meer dan 1 op de 4 verkeersdoden. “Geen enkel soort ongeval is dodelijker”, meent mobiliteitsorganisatie Touring. Maar er is een oplossing voor en dat weet Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) ook: vergevingsgezinde wegen. Vergevings-wàt?

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten

 2. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl