Kerncentrale van Doel
Volledig scherm
Kerncentrale van Doel © Photo News

Nucleaire waakhond FANC: “Verlenging levensduur twee jongste kerncentrales is mogelijk”

Volgens het Federale Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) is het alvast op het vlak van veiligheid mogelijk om de levensduur van de twee jongste kerncentrales in ons land te verlengen. Dat staat in de analyse waar de federale regering net voor kerst om had gevraagd. De regering moet dan wel nog in de eerstvolgende maanden een definitieve beslissing nemen en de installaties moeten een update krijgen, klinkt het.

159 reacties

 • Karel Dillen

  3 maanden geleden
  Tijd om die bouwvallige kerncentrales bij het grof vuil te plaatsen. Als Duitsland het kan zonder kerncentrales moet een klein land als België dat zeker kunnen. Eigenlijk gaat het niet over kernuitstap of nieuwe gascentrales maar enkel om politieke spelletjes van NVA. Als je leest dat Antwerpen de meest vervuilende haven is in Europa met BDW als burgemeester dan weet je hoeveel NVA geeft om het milieu. Vlaanderen is na 30 jaar NVA bestuur een industrieel stort geworden.
 • werner Op de Becq

  3 maanden geleden
  Eigen kerncentrales veel beter niet afhankelijk zijn van buitenland windmolens deze mogen ook weg want deze staan meer niet te draaien dan wel en dat brengt dan ook niets op
 • Ronny Ooijen

  3 maanden geleden
  Ferdinand Nuyts, die beheerder had jaren geleden een lacune gevonden in de wetgeving en trachtte de ontmantelingskosten van 40 miljard euro op de belastingbetaler te verhalen. Dankzij Groene Tinne moet die beheerder daar nu zelf voor opdraaien. Maar ja, dat klinkt misschien niet goed in uw oren. De kerncentrales hier open houden na 2025 kost ons overigens 1 miljard euro... per jaar! Of dacht u dat Suez een VZW was?
 • Marc Sierens

  3 maanden geleden
  Daar mogen ze niet aan twijfelen kernenergie is de enige oplossing
 • Ferdinand Nuyts

  3 maanden geleden
  Groene Tinne heeft beheerder kerncentrales miljarden belooft om te sluiten, klinkt als muziek in de oren, en beheerder kerncentrales is ook leverancier van Gas...! daar willen zij ook miljarden verdienen ! Dat is van twee walletjes eten hé Tinne. Waar gaat Groen die miljarden halen als zij al een probleem hebben met 100€.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.