Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Photo News

Nu zomerse dagen eraan komen: wat mag wel en wat niet? De coronaregels in 12 verschillende situaties

De combinatie van zomerweer en de groeiende afkeer om in ons kot te blijven, roept vragen op als ‘Mag ik vanuit Hasselt naar zee rijden om te gaan wandelen?’ of ‘Mag ik afspreken met mijn Tinder-date?’ We zetten de meest praktische vragen en antwoorden voor u op een rijtje, kortom een rondje in 12 vragen ‘Magda of Magdanie’?

36 reacties

 • ben Verschuren

  8 maanden geleden
  De scholen open doen voor een paar resterende weken, eerst met 10 leerlingen, dan 14 en nu maakt het niet meer uit! De regels voorzichtig afbouwen noemt men dat, welke regels zijn er nog is een betere vraag? Volgens mij is iedereen immuun want bijna niemand draagt een masker, een tweede golf is bij deze onvermeidelijk!
 • Marinka Debaveye

  8 maanden geleden
  Laat alles maar terug normaal zijn, er is toch niemand die nog luistert. En doe de horeca open!
 • Didi Bellens

  8 maanden geleden
  Gewoon realistisch blijven mensen en zagen helpt niet. Iedereen moet erdoor, willen of niet, met regels en maatregelen. Uw gezondheid gaat toch voor zeker!
 • Siska van der Aa

  8 maanden geleden
  Voor de mensen met familie aan de andere kant van de grens is nog steeds niets geregeld.Zij hebben geen bubbel en dus ook geen bezoek. Beste oplossing; Als we weer vrij zijn vertrekken wij naar het land waar ik veilig ben in tijden van van oorlog!
 • Rik Kleinmond

  8 maanden geleden
  Als ik moe ben gaan ik zeker uitrusten op een bankje, niemand heeft dit te bepalen en zeker niet de federale regwring die nooit verkozen is, zy hebben niks te zeggen, klaar
 1. Krijgen we door corona allemaal smetvrees? Dit zijn de echte symptomen en zo breng je rust in je hoofd
  PREMIUM

  Krijgen we door corona allemaal smetvrees? Dit zijn de echte symptomen en zo breng je rust in je hoofd

  “Iedereen moet nu omgaan met de angst waar ik al de hele tijd mee leef.” Rebecca (37), die jarenlang gebukt ging onder smetvrees, ziet hoe sinds de coronacrisis iedereen de supermarktkar deinfecteert, kuchende mensen mijdt en poetst dat het geen naam heeft. Komen we uit deze crisis met collectieve smetvrees? Experten nuanceren die bezorgdheid en geven advies om het hoofd koel te houden.
 1. Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"
  Play
  Missie Callcenter

  Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"

 2. Veld met 200.000 vlaggen licht op voor het Witte Huis
  Play

  Veld met 200.000 vlaggen licht op voor het Witte Huis