Jan De Meuleneir/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir/Photo News

"Nu zetten ze de blinden in de regen": blinde Herman Caulier moet vijf meter van bushokje wachten op zijn bus

Rolstoelgebruikers ondervinden problemen bij 9 op de 10 bus- of tramhaltes en slechts 4,7% van de haltes is aangepast aan de noden van blinden en slechtzienden. De inventaris van de toegankelijkheid van Vlaamse perrons, door Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V) opgevraagd bij Ben Weyts, levert al geen fraai plaatje op. En dan hadden we het oordeel nog niet gehoord van Herman Caulier, blinde en specialist toegankelijkheid. "Fijn dat ze de bushaltes voor ons aanpassen, maar nu zetten ze de blinden letterlijk in de regen."

31 reacties

 • robert dumortier

  3 jaar geleden
  In Roeselare moet je wel op een bepaalde plaats 30 m. van bushokje wachten op de bus terwijl het heel gemakkelijk verplaatsbaar is! maar daar doen ze niks aan zelfs veranderen ze een belangrijke parkeer plaats in een grasplein! zuivere geld verspilling en het dood leggen van het stads centrum!
 • Gabriel Ronsse

  3 jaar geleden
  En tijdens het kwartierke rust van de chauffeur moet mijn schoonmoeder van 89 een kwartier buiten gaan staan. Door de vakbond bedongen zei hij.
 • Joan Lute

  3 jaar geleden
  Verschrikkelijk gewoon maar blijkbaar is het bij vele mensen een tendens om iedereen met een lichamelijke beperking in twijfel te trekken. Wanneer ik op de lijn een zitplaats vraag voor mijn veiligheid omdat ik rugprotheses heb krijg ik meestal reactie dat kreupelen maar thuis moeten blijven
 • fred degret

  3 jaar geleden
  inderdaad de nieuwe belgen rijden gratis mee al dan niet toegelaten, maar mindervaliden moet aan de regeltjes voldoen
 • Stan Vankoo

  3 jaar geleden
  Ook voor bejaarden problemen bij op-en-top afstappen. Bus staat veel te ver van het voetpad! Natuurlijk, het is véél makkelijker voor de bestuurders!