De bekendste burenruzie van het land: de fictieve rel over de lelijke tuinkabouter in het sketchprogramma 'In de Gloria'.
Volledig scherm
PREMIUM
De bekendste burenruzie van het land: de fictieve rel over de lelijke tuinkabouter in het sketchprogramma 'In de Gloria'. © RV

Nu we zo vaak thuis zitten, worden de buren plots héél irritant: zoveel ruzies dat bemiddelaars niet kunnen volgen

Te luide muziek, een hond die blaft of een overhangende tak: ze vormen al jaren het voorwerp van burenruzies, maar sinds de lockdown ons met z’n allen in ons kot houdt, kunnen we er nog minder tegen dan vroeger. In Gent krijgt de dienst Burenbemiddeling zóveel klachten binnen, dat ze tijdelijk een meldingsstop invoeren. Ook in Antwerpen merken ze een stijging van het aantal burenruzies sinds de uitbraak van de coronacrisis, in Vlaams-Brabant is het aantal klachten zelfs meer dan verdubbeld.

37 reacties

  • oscar zwart

    1 jaar geleden
    Ik heb in 2016 met een buurman en bemiddelaar samengezeten,achteraf en nadat de bemiddelaar goed werk leverde,en die buurman beloofde zijn ecxuses tegenover mijn vrouw aan te bieden en ook tegenover ons zoontje,ondanks dat heeft hij dit nog steeds niet gedaan,en daar herriner ik hem nog steeds aan.een woord is een woord.kennelijk niet voor die buurman,wat een schijnheiligerd.
  • Anne Geerts

    1 jaar geleden
    Wij wonen al 24 jaar in een doodlopende straat en kennen alle medebewoners. Bij feesten nodigt iedereen iedereen uit! Leuk en gezellig!
  • Jozef Vermeulen

    1 jaar geleden
    Ik word verplicht om thuis te werken terwijl mijn buren aan het renoveren zijn. Het is duidelijk dat die politiekers in villawijken wonen.
  • Johan Thomas

    1 jaar geleden
    Ik ben 58 jaar en woon al sinds m'n 17 alleen of met mijn gezin. Als er al iets was werd dit van in het begin uitgepraat. Mijn buren zijn nooit mijn vrienden geweest of ik heb nooit bij hen binnen geweest. Elk zijn eigen leven en dat is de beste remedie tegen burenruzies. Leef je eigen leven!
  • Lucien Switten

    1 jaar geleden
    Nogal logisch dat er problemen komen als de mensen verplicht worden om op een steeds kleinere oppervlakte te gaan wonen.