EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Nu overheid FFP2-maskers aanraadt voor risicopatiënten: hoeveel beter zijn ze?

Omdat de omikronvariant zo besmettelijk is, beveelt de overheid nu FFP2-maskers aan voor risicopatiënten. Experts van de GEMS raden iedereen aan ze ook op het openbaar vervoer te dragen. En viroloog Steven Van Gucht benadrukte het belang van de maskers nog eens tijdens de persconferentie van het Overlegcomité. In Duitsland, Italië, Oostenrijk, Roemenië en Tsjechië zijn ze al deels of helemaal verplicht. Maar hoeveel beter zijn die maskers nu eigenlijk?

32 reacties

 • Walter Lippens

  5 maanden geleden
  Gewoon bij Aliexpress kopen. 10 euro voor 50 stuks. Het zijn exact dezelfde waarvoor je hier 2 euro per stuk betaalt.
 • Wendy Vandereyken

  5 maanden geleden
  Of ze beter zijn weet ik niet, maar ze zijn in ieder geval wel duurder. Dus als ze verplichten om ze te dragen, zullen ze moeten tussenkomen in de kosten of ze aan dezelfde prijs van de chirurgische maskers verkopen. Het blijven immers wegwerpprullen.
 • RIET HEIRMAN

  5 maanden geleden
  mijn man die snel luchtweginfecties heeft, draagt dit soort masker al vanaf den beginne, dus in het voorjaar van 2020, toen het door de virologen hier werd verboden/afgeraden. Wel toen nergens in België te krijgen, heeft ze telkens per postorder moeten bestellen in Nederland, en nu is dat niet alleen aangeraden, maar DE oplossing. Wie gelooft die experten nog ? eigen gezond verstand gebruiken.
 • Kristof Degros

  5 maanden geleden
  Het probleem bestaat em erin dat velen er nog altijd niet in slagen om een mondmasker correct te dragen …. Het moet nauw aansluiten en dus tipje van de neus is niet correct. En ik draang een bril en heb geen probleem .. maar ik draag dat dan ook correct. Ze zouden beter daar boetes op zetten 1sta maal 100 euro, 2de maal 1000 euro. 3de x week gemeenschapswerk niet betaald, dus je kan verlof nemen om dit te doen
 • Elle Devee

  5 maanden geleden
  Ik draag ze al 3 weken in hoog risico situatie. Supermarkt en openbaar vervoer.