BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nu ook tweede vliegtuig met geëvacueerden geland in Melsbroek: in totaal ruim 200 mensen aangekomen

Een chartervlucht van Air Belgium en een Airbus A330 uit het Pakistaanse Islamabad, met in totaal 226 geëvacueerden uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel, zijn aangekomen op de militaire luchthaven van Melsbroek. Het eerste vliegtuig met 193 passagiers is rond 8.30 uur geland; het tweede toestel kwam iets voor 10 uur aan.

  1. Zitting terreurproces even geschorst door “misverstand”: 2 beklaagden dagen niet meteen op na pauze, 5 anderen verlaten gerechtszaal uit protest

    Zitting terreurpro­ces even geschorst door “misver­stand”: 2 beklaagden dagen niet meteen op na pauze, 5 anderen verlaten gerechts­zaal uit protest

    Het proces over de aanslagen in Brussel en Zaventem wordt hervat, mét de twee beschuldigden in de beschuldigdenbox die eerder op de dag niet het voorbeeld hadden gevolgd van hun vijf andere medebeschuldigden. Bij de verdediging viel te horen dat de twee wel degelijk wilden terugkeren, maar dat er een “misverstand” was. De vijf anderen hadden de gerechtszaal verlaten uit protest tegen de “vernederende" veiligheidsvoorwaarden.
  1. Staatssecretaris Mahdi reageert bij VTM NIEUWS op situatie in Afghanistan: “Laat dit een les zijn voor Europa”

    Staatsse­cre­ta­ris Mahdi reageert bij VTM NIEUWS op situatie in Afghanis­tan: “Laat dit een les zijn voor Europa”

    Ons land evacueerde vandaag 175 mensen uit Kaboel, onder wie 136 Belgen. In de begindagen verliepen de evacuaties bijzonder moeilijk, maar nu is er beterschap. “Ik ben blij dat de signalen vandaag positiever zijn”, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) bij VTM NIEUWS. Toch vindt hij vooral dat Europa uit deze situatie lessen moet trekken.