Vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS) in de clinch met Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS) in de clinch met Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. © BELGA

Nu ook in regering spanning over Delhaize: “Dit is wild kapitalisme”

PolitiekTerwijl de bedrijfsleiding van Ahold-Delhaize de uitverkoop van 128 Delhaize-winkels doorduwt, vecht de vakbond om haar machtspositie niet te verliezen. Ook de politiek roert zich: de socialisten springen in de bres: “Dit is economisch geweld.” Ze stellen voor om de arbeidswet te verstrengen, tot afgunst van de liberalen. CD&V tikt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op de vingers: hij aarzelt om een sociaal bemiddelaar aan te stellen.

159 reacties

 • Jean François Van Balen

  2 maanden geleden
  Jean François Van Balen Stop de dotaties aan de vakbonden. Zij zijn niet meer van deze wereld. Alleen hun voordelen spelen een rol. Zie de astronomische afscheidsvergoedingen en pensioenen van hun top vertegenwoordigers.
 • J. Platsteen

  2 maanden geleden
  Regering vaardig een noodwet uit. Of roep de noodtoestand uit. Rechtspersoonlijkheid voor de vakbonden. Laat ze betalen voor de opgelopen schade. Zeker deze van de zelfstandige winkels. Verbied de blokkades en grijp in door het zenden van ordetroepen om de blokkades te doorbreken. Net zoals in Frankrijk: relschoppers aanhouden. Deze maatregels zijn zeker nodig in de opstandige Franstalige regio's. Vlaanderen werkt, Wallonië en Brussel staken liever= hangmat syndroom.
 • André Decrock

  2 maanden geleden
  De vakbonden zouden moeten beschaamd zijn ook de zelfstandige uitbaters de duvel aan te doen, maar intussen wordt de aandacht afgeleid van de vakbond-bonzen die meer dan 100.000 Euro per jaar verdienen plus allerhande andere voordelen.
 • jack vandenhende

  2 maanden geleden
  Het is enkel nog in Wallonië bezig , het is een strijd tussen communisten (PVDA) en socialisten (PS) en daar maakt de FTGB de Waalse vakbond gebruik van voor eigen belang , niet in het belang van de werknemers .
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Als politici zich gaan moeien met sociale conflicten dat is het einde zoek. Ze kunnen zich beter concentreren op deugdelijk bestuur in hun eigen Kamer want daar is ook nog veel werk aan.