Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © ANP

Nu nog besmettelijkere virusmutaties de overhand dreigen te nemen: hoe groot is draagvlak voor nieuwe, harde lockdown in Vlaanderen?

“Trek even snoeihard aan de noodrem - de kort pijn -, om daarna allemaal sneller naar het ‘normale leven terug te kunnen.” Nu nog besmettelijkere virusmutaties de overhand dreigen te nemen, lijkt de nieuwe, strengere lockdown waar onder meer de horeca en eventsector om vragen er vroeg of laat te komen. Hoe denken werkgevers, winkeliers, het onderwijs, verhuurders van vakantielogies en jeugdverenigingen hierover? Bestaat er een draagvlak voor een nieuwe, harde lockdown zoals in maart in Vlaanderen?

50 reacties

 • Maria Scheuts

  1 maand geleden
  Geen probleem, mijn ouders hebben twee wereldoorlogen meegemaakt met de bijhorende ontberingen en geen onderwijs. Stop met de kleinzerigheid van de huidige generaties.
 • Glorieux Marieke

  1 maand geleden
  De Vlamingen gaan nu Wallonië besmetten. Er worden vakantiewoningen verhuurd tot 20personen. Waar is die verplichte bubbel nog, en wie gaat dat controleren.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Geen "draagvlak" veeleer een "zitvlak" om tegen te sjotten...;
 • jean donny

  1 maand geleden
  De korte pijn door volledige lockdown is de enige oplossing tot meesten gevaccineerd zijn, het zijn de halfslachtige maatregelen van de politiek die ons steeds opnieuw in moeilijkheden hebben gebracht. Na de vaccinaties zullen er nog steeds beperkingen nodig zijn in de toekomst, het wordt nooit meer zoals het is geweest ! Hoog tijd dat iedereen die ernst gaat beseffen.
 • Filip Van Bouwel

  1 maand geleden
  Nooit nog een lockdown. Als er nog eens een harde lockdown komt, dan zal je pas protesten zien!
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen