.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Isopix

Nu hun zoon en dochter een koppel vormen: kunnen Karel De Gucht en Guy Verhofstadt wel nog door dezelfde deur?

“Guy en ik zijn heel verschillend”. Dat antwoordt Karel De Gucht steevast, wanneer iemand in een gesprek de aanstaande schoonvader van zijn zoon Jean-Jacques ter sprake brengt. Heel verschillend zijn ze, inderdaad. Maar dat niet alleen. Verhofstadt lag ook aan de basis van de pijnlijkste uren uit De Guchts politieke loopbaan: de vergadering die voorafging aan zijn “defenestratie” als voorzitter van de VLD, in februari 2004. Kunnen de vaders van Charlotte en Jean-Jacques nog door dezelfde deur, na alles wat voorafging?

12 reacties

 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Zouden die op ouderwetse wijze zijn uit gehuwelijkt. Of zouden ze toch vrije keuze gehad hebben. In politiek is er altijd een deel in beeld en een deel buitenbeeld. Karel en Guy zitten in de zelfde partij tussen pot en pint zal dit wel uitgeklaard worden. Wie de koste van het huwelijk betaald. Zij zelf of de belasting betaler.
 • Marcq Adriaens

  1 maand geleden
  Ik vraag mij af wie er nog wel overeenkomt met Verhofstad, heb hem deze middag bezig gezien in het Eu parlement wat betreft Polen. Ik zie hem nog een hartinfarct krijgen of wel is hij goed voor het Z-huis.
 • Raymond Delahaye

  1 maand geleden
  De schandaaldeur is altijd wagenwijd open voor VLD'ers en hun gebroed zal geen geldzorgen kennen in tegenstelling tot de hardwerkende burger.
 • Jan Van Humbeeck

  1 maand geleden
  De 2vaders van de vroegere pvv gunnen elkaar het licht niet. Als ge weet dat er ene behoort tot de grootste choemelaars in de naoorlogse politiek en den andere de grootste postjes pakker is er zeker afgunst. Trouwens, wat heeft De Gucht junior buiten elke maand zijn riante wedde opstrijken al betekent voor de politiek. Zo vader zo zoon zeker.
 • Wilm VanRoy

  1 maand geleden
  heel veel geluk samen. en eigenlijk ironisch voor de vaders... Misschien weten ze nu hoe t voelt als Belg om gedwongen rekening moet worden gehouden met iets wat men niet echt wil