ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Nu de regering er zo op hamert: hoe vaak moet ik een zelftest gebruiken? Elke dag? Om de paar dagen?

De regering moeit zich voorlopig niet met ons huishouden, maar doet dat tegen ‘een prijsje': de zelftest. Ze hoopt dat we die massaal gebruiken als we thuis vrienden of familie zien. Alleen rijst dan de vraag: hoeveel keer per week moeten we het stokje in onze neus steken om ‘veilig’ te zijn? Élke dag? De bijsluiter zegt het ons niet, professor Herman Goossens (UAntwerpen) wel.

 1. ONZE OPINIE. “Enerzijds verlengen we lokale verlieslatende luchthavens, anderzijds staat Brussels Airport, onze economische slagader, op de helling?”
  PREMIUM
  37

  ONZE OPINIE. “Enerzijds verlengen we lokale verliesla­ten­de luchtha­vens, anderzijds staat Brussels Airport, onze economi­sche slagader, op de hel­ling?”

  “Zonder stikstofakkoord staat de vergunning van Brussels Airport op de helling. Zuhal Demir (N-VA) noemt het alternatief van een stikstofakkoord dan ook hel en verdoemenis. En dat zou straf zijn. Want enerzijds verlengt de Vlaamse regering de subsidie voor de lokale verlieslatende luchthavens. Anderzijds staat Brussels Airport, dé economische slagader van dit land, op de helling? Dat is al te zot”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezingen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”
  140

  KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezin­gen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”

  Op papier is het nog ruim een jaar tot de volgende federale verkiezingen, maar PS’er Paul Magnette laat in een interview bij ‘Le Soir’ alvast het achterste van z’n tong zien. Hij wil premier worden. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert in een interview met VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez alvast weinig positief: “Een dikke vette neen.” Bekijk hierboven de reactie van De Wever.