Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Gregory Van Gansen / Photo News

Nu almaar meer gemeenten mondmaskerplicht op straat opheffen, ziet ook Steven Van Gucht weinig meerwaarde: “Hou afstand en mondmasker is in buitenlucht onnodig”

Mondmaskers. Hoe lang moeten we ze op straffe van boete nog in stadscentra en winkelstraten dragen? In enkele steden en gemeenten ging de verplichting al op de schop, andere voeren de discussie, of kijken afwachtend naar overheid. Nu het vaccinprikken in sneltempo gebeurt en er binnen een week een pak versoepelingen aankomen: is een mondmaskerplicht op straat nog langer zinvol? Burgemeesters en viroloog Steven Van Gucht over pro’s en contra’s. Eén raad blijft vooropstaan: “Hou afstand”.

18 reacties

 • marc kempeneers

  2 maanden geleden
  Ik blijf het zolang dragen tot ik het zelf veilig genoeg vind. En ze moeten mij niet zeggen wat ik doe.
 • Carine Remans

  2 maanden geleden
  Blijf het dragen voor onbepaalde tijd “op af op af “not done voor mij
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Iedereen zijn goesting terzake.Ik vind dit vooral zinvol in een bus of tram waar je als sardienen op elkaar gepropt zit en het afstand houden een verre illusie is :-)
 • Philippe De Naeyer

  2 maanden geleden
  Na het dragen van zo’n chirurgisch mondmasker op mijn werk, heb ik altijd last van een bloedneus en zeer droge neus. Ik zou het een zeer goede zaak vinden moest dit in openlucht niet meer nodig zijn.
 • Mich Gys

  2 maanden geleden
  Gooi jullie voorraad mondmaskers vooral nog niet weg beste mensen. Binnen een maand of 2 zijn ze terug verplicht.