De laagste pensioenen zullen worden opgetrokken. Maar met hoeveel, wanneer en voor wie is nog lang niet duidelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De laagste pensioenen zullen worden opgetrokken. Maar met hoeveel, wanneer en voor wie is nog lang niet duidelijk. © Benny Proot

Nu al twijfel over minimumpensioen van 1.500 euro: Open Vld en sp.a spreken elkaar tegen

De Vivaldi-regering gaat de laagste pensioenen verhogen. Maar met hoeveel? Wanneer? En voor wie? Dat weten ze nog niet. Coalitiepartners sp.a en Open Vld spreken elkaar nu al tegen. Arbeidseconoom Stijn Baert is alleszins op zijn hoede voor de toekomst. “Ik vrees hogere belastingen voor de werkende Vlaming en onpopulaire maatregelen zoals het afbouwen van brugpensioen.”

98 reacties

 • Marc Van de Walle

  4 maanden geleden
  Die rotte politiek steekt ze allemaal in een zak trekt er 10 uit en ze trekken allemaal aan het zelfde touw eigen zakken eerst
 • Soske Vermeulen

  4 maanden geleden
  Uiteraard is dat bruto. Wat voor persoon X netto is is dat misschien niet voor persoon Y. Netto hangt van vele factoren af. Lonen worden ook altijd bruto vergeleken.
 • Pascal Fransen

  4 maanden geleden
  Idd Danny Kimpe het klopt wat ge zegt, je vergeet echter dat destijds de regering Verhofstadt ook de snel belgwet, gezinshereniging heeft doorgevoerd mensen laten hun ouders overkomen 1 dag ingeschreven en deze trekken pensioen terwijl ze hier nooit iets in de sociale zekerheid hebben gestoken, dit is ook niet normaal en wij moeten werken tot 67. België een zakdoek groot 6 regeringen bijna 80 ministers 500 parlementairen dit kost een bom geld hoelang gaan we dit nog pikken.
 • Henri Levich

  4 maanden geleden
  Gelezen op Internet. Sedert vandaag gaan door de Socialistische PSD in Roemenie de pensioenen met 40% omhoog (veertig). Een groot deel krijgt nu meer dan dat zij ooit hebben bijgedragen, anderen een hoger pensioen dan hun laatste loon en de hoogste pensioenen zijn meteen verdubbeld. Standard & Poor's ziet geen probleem en waarom kan dit in Belgie niet voorzitter Rousseau ? Dit zou een Bom zijn.
 • Anny Onyn

  4 maanden geleden
  In de verkiezing campagne was gezegd de basis minimum pensioen gingen ze optrekken tot 1500 euro netto zonder bijkomende belastingen...Nu is het al Bruto.. en de basis vervalt al...is nu volgens loopbaan van 45 jaar...Nooit iets van gezegd geweest toen...En nu nog aan belastingen teruggeven en alles blijft zoals het was..Nu kunnen zij wel hun zakken goed vullen..
 1. HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten?
  27

  HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten?

  Steeds meer scholen rekenen af met een corona-uitbraak. En dat is duidelijk te zien aan de cijfers: het aantal besmettingen met het coronavirus is bij de 0- tot 9-jarigen op een week tijd met 84 procent toegenomen. Het gevolg? Tal van gesloten scholen én een toenemende druk. Want, als de cijfers zo stijgen, moeten de scholen dan niet opnieuw gesloten worden? Wat denk jij? Moeten de scholen opnieuw sluiten? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig