Fotomontage HLN: Federaal minister van Buitenlandse Zaken Annelies Verlinden en een mobiele snelheidscontrole.
Volledig scherm
Fotomontage HLN: Federaal minister van Buitenlandse Zaken Annelies Verlinden en een mobiele snelheidscontrole. © Hadrien Duré en Wim Robberechts / Photo News

Nu al meer snelheidsboetes geregistreerd dan in heel 2021

Tijdens de eerste acht maanden van dit jaar zorgden de zogenoemde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC’s) voor de registratie van meer dan drie miljoen boetes voor een snelheidsovertreding. Dat zijn er meer dan in heel 2021, toen er net geen drie miljoen boetes werden verwerkt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in oktober niet missen als je geld wil uitsparen
  14

  PROMOKALEN­DER. Deze aanbiedin­gen mag je in oktober niet missen als je geld wil uitsparen

  De kost van voeding, kleding, elektriciteit en aardgas is de jongste tijd stevig toegenomen. Aan wie de impact daarvan wil beperken, geeft Gunther Devisch van Promojagers België elke maand een overzicht van aanbiedingen en koopjes die je zeker niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat veel winkels in oktober een ‘mid season sale’ houden en dat je deze maand verf, speelgoed, diepvriespizza en champagne kan kopen met fikse kortingen?