IT-bootcamp.
Volledig scherm
PREMIUM
IT-bootcamp. © PHOTONEWS/Xavier Piron

Nu al 20.000 werknemers tekort. En dat worden er 30.000 in 2030. Waarom we zoveel IT’ers nodig hebben

Ze zijn al met 220.000 aan de slag, maar ons land mist op dit moment nog 20.000 IT’ers. Sectorfederatie Agoria voorspelt dat het aantal vacatures tegen 2030 nog met de helft zal aandikken. “Elke firma is tegenwoordig voor een stuk een IT-bedrijf geworden”, zeggen experten. En dus liggen er mogelijkheden voor veel mensen want “het hoeven niet allemaal bollebozen of techneuten te zijn”. Waarom de nood aan IT’ers zo groot is en welk verschil het kan maken als die gevonden worden.

  1. Op café met jonge vrouwen die geregeld ongevraagd dickpics krijgen: “Het is niet meer van: ‘Oei oei, wat nu’, eerder van: ‘Allez, weer eentje’”
    PREMIUM

    Op café met jonge vrouwen die geregeld ongevraagd dickpics krijgen: “Het is niet meer van: ‘Oei oei, wat nu’, eerder van: ‘Allez, weer eentje’”

    “Ik ontving mijn eerste ‘dickpic’ toen ik 15 jaar was en nog nooit een penis in het echt had gezien. Dat is heel intens op zo’n jonge leeftijd.” Eén op de twee meisjes tussen 15 en 25 jaar kreeg al ongevraagd een intieme foto doorgestuurd. Onze reporter ging met drie studentes op café die het meermaals meemaakten, vooral toen ze nog op de middelbare school zaten. “Je wilt niet de seut zijn die er een drama over maakt, zo ‘normaal’ is het al.”