Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
Ben Weyts (N-VA) © Photo News

Nota Weyts van december 2017: sanering vervuilde gronden Linkeroever op 30 tot 50 miljoen euro geschat

In een nota aan de Vlaamse regering van toenmalig minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wordt beschreven dat de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) extra kosten maakt om de vervuilde gronden op Linkeroever te saneren. De kosten worden op dat moment, 22 december 2017, op 30 tot 50 miljoen euro geraamd.

18 reacties

 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Waarom zweeg de ex minister president Bourgeois destijds?
 • Terry Geerts

  1 jaar geleden
  Onze politiekers maken 'liegen en bedriegen' tot een Olympische discipline.
 • Pat Debal

  1 jaar geleden
  Weyts moet ontslag nemen
 • Jurgen Herbert

  1 jaar geleden
  Het is al meer dan 30 jaar geleden dat de toenmalige ministers weet hadden van deze vervuiling. Dat Groen-fractieleider Björn Rzoska nu de N-VA viseert is hem enkel en alleen te doen om stemmen te winnen in 2024. Men vergeet dat onder Verhofstadt I, van 1999 - 2003, groene (AGALEV) ministers (Aelvoet en Tavernier) van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu waren en zij toen al weet hadden van de PFOS-vervuiling. In Verhofstadt II waren het de Sp.a ministers F. Van Bossche en B. Tobback!
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Best kan Weyts zijn conclusie trekken en opstappen uit de regering zonder vergoeding. En zijn burgerrechten in leveren. Want hij heeft de Burger belogen en bedrogen. Met zijn deel van de beslissingen in de BAM saga. Een doel hadden ze voor ogen oosterweel wie betaald trekken we ons niet aan. Desnoods betalen de mensen met hun gezondheid.