Volledig scherm
© BELGA

Nordine Amrani: wapenfreak met oorlogswapens en 2.800 cannabisplanten

De man die zichzelf een kogel door het hoofd joeg na de bloedige aanslag in het centrum van Luik is de 33-jarige gangster Nordine Amrani. De man had een stevig strafblad van bezit van zware wapens en drugsfeiten. Amrani was een wapenfreak een zou de aanslag alleen gepland en uitgevoerd hebben. Hij was opgeroepen voor een verhoor bij de politie, maar in plaats daarvan trok hij naar het gerechtsgebouw van Luik om daar een bloedbad aan te richten. Vanmiddag is er bij hem nog een huiszoeking uitgevoerd en daarbij zouden zware wapens zijn gevonden. Naar een motief blijft het gissen.

 1. Corona viseert minder 65-plussers: “Verschillende jonge mensen nu in levensgevaar”
  34

  Corona viseert minder 65-plus­sers: “Verschil­len­de jonge mensen nu in levensge­vaar”

  In alle ziekenhuizen stijgt de druk op de intensieve zorgen. Verspreid over het hele land vechten momenteel vierhonderd coronapatiënten voor hun leven. Opvallend: de gemiddelde leeftijd van die zwaar zieken daalt gevoelig. Van de elf patiënten die nu in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen op intensieve liggen, is bijna niemand nog ouder dan 65 jaar. Verschillende jonge mensen verkeren intussen wel in levensgevaar.
 2. Schoten hangt vol met eenhoorns voor verongelukte Loes (7)
  Schoten

  Schoten hangt vol met eenhoorns voor verongeluk­te Loes (7)

  De Antwerpse gemeente Schoten is diep geraakt door het overlijden van Loes de Laat (7), die woensdag in een tragisch verkeersongeval het leven liet. Overal duiken afbeeldingen op van een eenhoorn, nadat de familie via sociale media een emotionele oproep deed. “Ze was helemaal weg van hartjes, glitters en unicorns dus hang alsjeblieft iets op.” Loes wordt donderdag begraven. De plechtigheid is via een livestream te volgen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"