ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Noordzee krijgt nieuw windmolenpark: verdubbeling van capaciteit tegen 2025

Er komt een nieuwe windmolenpark in de Noordzee voor onze kust. Het gaat om een verdubbeling van de huidige capaciteit tegen 2025. Het plan wordt straks goedgekeurd op de ministerraad.

25 reacties

 • Willy Haesendoncks

  3 jaar geleden
  Windmolens zijn graaimolens met 4 GW graaien deze molens ca. 12.4M€ / dag van de gezinnen in België, ook van de pensioentjes die al bij de laagste in Europa zijn.
 • Bob(Robert) Bruyland

  3 jaar geleden
  De molens zijn tot hiertoe door de Engelsen gezet en ook onderhouden (seawings), de Belg betaald dus voor Engelse energie.
 • Alfons Detemmerman

  3 jaar geleden
  Wie ooit geloofd heeft dat groene energie goedkoop is moesten ze opsluiten. Heel weinig groene oplossingen zijn goedkoop. Toch moeten we aan bepaalde dingen iets doen maar slimme zakenlui zullen hier weer het meeste aan verdienen zoals aan windmolens
 • Ludo Van Nuffelen

  3 jaar geleden
  Niemand denkt er aan te investeren in een auto waarbij je op voorhand weet dat die slechts 50% van de tijd kan rijden én waarbij je niet op voorhand weet wanneer die zal rijden...onze overheid doet dat wel...maar met ónze centen!!
 • Ferdinand Engelbeen

  3 jaar geleden
  Janna Boonstra, geen probleem om kerncentrales af te breken, gewoon 40 jaar wachten tot de ergste radioactiviteit weg is en in stukken snijden met normale machines. Daar zit de reactor van Dodewaard in Nederland nu op te wachten. In België is reactor BR3 in Mol sneller afgebroken, maar dat is dan met robots.